Cristian Popescu Piedone, candidatul cu cele mai mari șanse la Primăria Capitalei, a readaptat celebra poezie ”Cățeluș cu părul creț” pentru a-l ironiza masiv pe actualul edil, Nicușor Dan.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a readaptat poezia ”Cățeluș cu părul creț” pentru a ironiza gestiunea primarului actual, Nicușor Dan. Prin intermediul versurilor, Piedone aduce în prim-plan promisiunile neținute și lipsa de acțiune a primarului, ilustrând astfel dezamăgirea și frustrarea multor cetățeni.

Piedone îl descrie pe Nicușor ca pe un cățeluș cu părul creț, care, deși a fost la cârma orașului timp de patru ani, nu a reușit să îndeplinească mare lucru. Promisiunile făcute în campanie electorală, cum ar fi furnizarea de căldură și prevenirea corupției, au rămas doar la nivelul vorbelor, în timp ce realitățile au fost cu totul altele.

Piedone sugerează că Nicușor este mai degrabă priceput în combinații matematice decât în gestionarea eficientă a orașului. De asemenea, el face referire la divizarea orașului în fracțiuni, ceea ce sugerează că mandatul său a adus mai multă dezbinare decât unitate.

Piedone nu ezită să sublinieze absența oricărei realizări semnificative a lui Nicușor în timpul mandatului său. În loc să aducă îmbunătățiri concrete și să își onoreze promisiunile, acesta pare să se fi complăcut în morocăneală și lătrat la fiecare critică, fără să ofere soluții sau acțiuni concrete.

Totodată, Piedone discuție o concluzie cu iz matematic, sugerând că un primar fără nicio realizare nu are niciun sens pentru oraș. Astfel, Cristian Popescu Piedone reușește să transmită în mod sarcastic și cu un strop de amărăciune deziluziile și frustrările pe care mulți cetățeni le resimt în legătură cu actuala administrație locală.

Redăm mai jos satiră ironică la adresa primarului Nicușor Dan și a modului său de gestionare a orașului, în viziunea candidatului cu cele mai mari șanse la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone:

”Cățeluș cu părul creț,

De patru ani dormi în coteț.

Ai promis marea cu sarea,

Și-ai dat în gard cu toate alea…

Ai promis că nu ne fură,

Că ne dai la toți căldură…

Dar… ne-am trezit cu julitură.

Te-ai lipit la oase bune,

Și ai luat cetățeanu’ în glume.

Ești bun la combinări de N luate câte K(appa),

Dar în patru ani… n-ai dat măcar o zi cu sapa!

Ți-ai imaginat atâtea conspirații… încât ai rupt orașul în multe fracții.

Apă caldă, calitate, spații verzi bune la toate,

Șosele și poduri grele,

Un oraș fără belele…

Dar… n-ai făcut nimic măi vere!

Morocănos nevoie mare,

Ti-ai pus coada în spinare și-ai lătrat la fiecare!

Că… jupâna,

Că… jupânul,

Că… lupul, ori că… stăpânul…

Morala are (nic)ușor iz matematic:

Dacă 1 împărțit la 0… nu are sens, atunci UN PRIMAR CU NICIO REALIZARE… CE SENS MAI ARE?

😉

Fără poezie… viața e pustiu!”

 

 

sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *