Incident grav la Spitalul Floreasca din Capitală, unde un chirurg şi-a atacat cu electrocauterul un coleg, în timpul unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente.

Acum acest chirurg a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 06.03.2020, aflându-se la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii. Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, a transmis vineri Parchetul.

Deoarece pacienta era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C), medicul atacat a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, fiind îndrumat către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic.

Iincidentul a avut loc pe data de 6 martie 2020, fiind reclamat de opt medici, dintre care doi chirurgi şi şase rezidenţi.

Filmul incidentului de laSpitalul Floreasca

În incident a fost implicat un chirurg cu experiență – Sorin Păun, şef de secţie la Spitalul Floreasca, şi-a atacat doi colegi „într-un acces de furie” – medicii Ştefania Manolescu şi Gaspar Bogdan, în timp ce pe masa de operații se afla o pacientă de 86 de ani, diagnosticată cu tumoră la colon şi care avea şi virusul hepatitei C.

„Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris medicul Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care a înaintat-o conducerii spitalului.
sursa:Puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *