Înalta Curte de Casație și Justiție a României va desemna, vineri, judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile locale şi europarlamentare din luna iunie.

Ședința publică va începe, la ora 13:30, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti, iar judecătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți.

Update:

Judecătorii ÎCCJ care vor face parte din Biroul Electoral Central au fost desemnați prin tragere la sorți, în şedinţa publică desfășurată vineri la Sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Iată lista completă de judecători:

Este vorba despre următorii judecători: judecător Gheorghe Liviu Zidaru, Secția I Civilă; judecător Adina Georgeta Ponea, Secția I Civilă; judecător Ianina Blandiana Grădinaru, Secția a II-a Civilă; judecător Ruxandra-Monica Duță, Secția a II-a Civilă; judecător Vasile Bîcu, Secția de contencios administrativ și fiscal; judecător Leontina Șerban, Secția Penală; judecător Ioana Bogdan, Secția Penală.

Știre inițială:

Este vorba un număr de șapte judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European 2024 şi pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2024.

Când au loc alegerile locale și cele europarlamentare

Guvernul a adoptat pe 8 martie o ordonanţă de urgenţă care prevede comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Astfel, pe data de 9 iunie vor avea loc ambele tipuri de scrutin. Procesul de votare va începe la ora 7:00 şi se va încheia în aceeaşi zi la ora 22:00.

Mai trebuie precizat și faptul că alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, dar și cei care se găsesc la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot au posibilitatea de a vota până cel mult la ora 23:59.

Rezultatele alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi pentru membrii din România în Parlamentul European vor fi validate și publicate în Monitorul Oficial al României, după numărarea voturilor şi soluţionarea eventualelor sesizări sau contestaţii.
sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *