Rețea de CRIMĂ ORGANIZATĂ: UniCredit Leasing, mână în mână cu procurorii, protejând infractorii într-o afacere de 840.000 de EURO

Rețeaua de CRIMĂ ORGANIZATĂ_ Cum justiția și UniCredit Bank protejează infractorii într-o afacere de 840.000 de EURO
      Într-un peisaj al corupției și înșelăciunii, un caz de proporții iese în evidență: o rețea de crimă organizată, sprijinită de un șef de Parchet, și cu complicitatea Unicredit, produce un prejudiciu de 840.000 de euro. În ciuda recunoașterii fraudei, Unicredit refuză să-și asume responsabilitatea, iar justiția pare să protejeze infractorii. Investigarea acestui caz dezvăluie legături între infractori și politicieni, ridicând serioase întrebări asupra integrității instituțiilor și influenței acestora.

O rețea de crimă organizată, cu sprijinul unui șef de Parchet, a produs un prejudiciu de 840.000 de EURO. Unicredit recunoaște că a avut loc o fraudă, dar refuză să o asume, sugerând că justiția protejează acești infractori. Cu toate că există un dosar pe rol la Parchetul Cornetu, instituția pare să fie implicată în această înșelăciune. Se pare că orice infracțiune este acoperită de protecția datelor, oferind un scut pentru infractori. Aceste circumstanțe ridică întrebări grave cu privire la comportamentul infracțional al unui individ și al angajaților Unicredit, sugerând că este acceptabil să înșeli cu sume de până la 840.000 de euro.

Omul de afaceri C.P. din județul Vrancea, sub protecția anonimatului, a declarat că individul implicat în investigația noastră este un infractor-escroc, care beneficiază de sprijinul șefului Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea. Potrivit unui politician din Vrancea, M.O., există legături cu acest procuror, susținut de justiție, și conform opiniei sale, toți își împart banii din aceste infracțiuni. Implicarea Unicredit într-o rețea de crimă organizată, în care par a fi implicați și oameni din justiție și politicieni, este extrem de îngrijorătoare.

Foto: index.hu

Încercarea de a contacta alte persoane influente din județul Vrancea a întâmpinat reticență, deoarece mulți se tem de influența puternică a justiției locale, refuzând să facă comentarii din cauza experiențelor cu acest personaj.

Rețeaua de crimă organizată

Actul 1: Vânzarea unor utilaje care nu-i aparțin pe OLX

În primăvara anului 2023, reprezentantul societății Matgrup Agregate SRL, interesat să achiziționeze o stație de concasare, a intrat în contact cu Radu Costel, reprezentantul societății Radu Macchine SRL(fosta SHAPE CAFFE SRL), care postase un anunț pe site-ul OLX referitor la vânzarea unei astfel de stații de concasare. În discuțiile inițiale, Radu Costel a furnizat detalii amănunțite despre stația de concasare și, ulterior, s-a deplasat împreună cu cumpărătorul în Italia, la firma ce “detinuse” utilajul, unde se afla în realitate respectiva statie de sortare( balastieră).

RADU-COSTEL-IN-ITALIA
Radu Costel prezentând cumpărătorului utilajul în valoarea de 480.000 de EURO care urma să fie achiziționat, în urma plății unui avans și a unui aranjament de leasing oferit de UniCredit Leasing, unde Radu Costel a prezentat documentele false ale unui utilaj fabricat in 2019, in realitate, utilajul prezentat cumparatorului fiind de fabricatie 2008.

Totuși, acest act de aparentă transparență era doar un element într-o schemă elaborată de înșelăciune.

Actul 2: Leasingul prin UniCredit Bank Leasing

Ulterior, cei doi au convenit să efectueze achiziția în sistem de leasing financiar, cu societatea Unicredit Leasing Corporation IFN S.A. ca finanțator. Această alegere părea să ofere o garanție solidă pentru legalitatea utilajului si documentelor , dar si cu privire la livrarea stației, deoarece firmele de leasing sunt cunoscute pentru procedurile stricte în privința documentației de proprietate.

Cu toate acestea, odată ce a început procesul de aprobare a leasingului, activitățile infracționale ale lui Radu Costel au început să iasă la iveală. El s-a oferit să faciliteze relaționarea cu reprezentanții Unicredit Leasing Corporation IFN S.A., pretinzând că are relatii de colaborare anterioare si ca poate rezolva rapid  procesul vanzarii. Însă, adevăratul său scop era să “colaboreze ” cu reprezentanții firmei de leasing pentru a întocmi actele de finanțare astfel încât să primească contravaloarea stației de concasare, deși in realitate nu deținea acest bun și nici nu avea intenția să-l achiziționeze vreodată, iar toate actele prezentate firmei de leasing erau false, reprezentand un utilaj inexistent .

Actul 3: Contracte și ordine de plată false

Pentru a convinge cumpărătorul să achite avansul solicitat de firma de leasing, Radu Costel i-a prezentat un antecontract de cumpărare încheiat cu proprietarul italian și mai multe ordine de plată falsificate, care atestau plata intenția de achiziționare a stației. De bună credință, cumpărătorul a achitat avansul, fără să își dea seama că va fi înșelat, avand incredere in “verificarile ” efectuate de firma de leasing , care in fapt achizitiona itilajul si era proprietar pana la achitarea ultimei rate a leasingului.

La data de 22.02.2023, a fost semnat contractul de leasing financiar între cumpărător și Unicredit Leasing Corporation IFN S.A., urmând ca în câteva zile să fie semnat și contractul de vânzare tripartit.

Actul 4: UniCredit Bank a favorizat activitatea infracțională printr-un proces verbal de predare/primire fals

În momentul semnării contractului de vânzare tripartit, Bogdan Mizdran, reprezentantul Unicredit Leasing Corporation IFN S.A., a explicat cumpărătorului că semnarea unui” proces verbal de recepție ” a stației de sortare  este obligatorie, pentru a putea “rezolva” actele de achizitei. Scopul real era de a se asigura că, prin semnarea acestui proces verbal, cumpărătorul nu va mai putea să aibă pretenții legate de nelivrare ulterioară, utilajul “ipotetic” fiind campat in Italia si necesitand demontare si transport pe circa 30 autotrenuri (TIR).

Astfel, la data de 27.02.2023, a fost încheiat contractual de vânzare tripartit și procesul verbal de recepție. Un aspect semnificativ este că exemplarul procesului verbal rămas la cumpărător avea data de 27.02.2023, în timp ce exemplarul rămas la Unicredit Leasing Corporation IFN S.A. avea data modificată din 27 în 28 februarie 2023. Această modificare evidentă a datei a fost realizată pentru a crea aparența unei recepții, întârziind semnarea procesului verbal cu o zi, pentru a îndeplini formalitățile contractuale.

Actul 5: UniCredit Bank virează banii, fără să aibă vreo dovadă că societatea comercială deține bunul pus la vânzare

În contrast cu procedurile obișnuite, care implică verificări detaliate ale vânzătorului și ale proprietății asupra bunului vândut, Unicredit Leasing Corporation IFN S.A. a efectuat plata diferenței de preț într-o săptămână de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare tripartită, fără a avea acces la documentele necesare pentru a confirma legalitatea tranzacției.

Mai mult, exista si “un  raport de evaluare” facut de un evaluator autorizat al Unicredit Leasing, care a fost realizat in fals, fara a vedea fizic bunul de evaluat, ci doar luand de buna descrierea facuta de Teparul RADU COSTEL.

Acest aspect include lipsa dovezii de proprietar, respectiv al facturii finale și a dovezii plății către fostul proprietar, inițial al stației de concasare, elemente esențiale pentru a valida achiziția. Lipsa acestor documente ar fi trebuit să conducă la refuzul plății din partea Unicredit Leasing Corporation IFN S.A., prevenind astfel căderea cumpărătorului în capcana înșelăciunii.

Actul 6: Cumpărătorul plătește ratele unui utilaj pe care nu l-a primit

După finalizarea tuturor formalităților și plata integrală a stației de concasare către firma Radu Macchine S.R.L., administrată de Radu Costel, cumpărătorul, de bună credință până la final, a început să plătească ratele de leasing lunar, asteptand sosirea utilajului. Cu toate acestea, livrarea bunului promis întârzia să apară.

În ciuda încercărilor repetate de a rezolva problema cu reprezentantul Unicredit Leasing Corporation IFN S.A., Bogdan Mizdran, nu s-a întreprins nicio acțiune concretă pentru a asigura livrarea stației de concasare. (  Nici nu se putea realiza intrucat bunul “achizitionat” de Unicredit Leasing de la RADU COSTEL – NU EXISTA in realitate!)

În timpul acesta, vânzătorul, Radu Costel, devenea din ce în ce mai evaziv, iar firma sa, Radu Macchine S.R.L.,… a intrat în insolvență…intâmplător!

La un moment dat, conform mărturiilor, Radu Costel i-ar fi comunicat cumpărătorului să nu mai insiste deoarece a avut loc o ”țeapă” , iar el- cumparatorul este cel țepuit.

Actul 7: UniCredit Bank a încercat recuperarea banilor, însă nu-și recunoaște vina în această situație

În luna ianuarie 2024, cumpărătorul a încercat o conciliere cu conducerea Unicredit Leasing Corporation IFN S.A. prin intermediul unei videoconferințe. Cu toate acestea, reprezentanții firmei au respins orice responsabilitate, preferând să încerce recuperarea banilor de la cumpărătorul înșelat în loc să recunoască vreo culpă în această afacere.

Disperat de lipsa de acțiune din partea autorităților, un cumpărător înșelat a formulat o plângere penală, care a ajuns în cele din urmă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. Delegat pentru efectuarea cercetărilor, SICE Ilfov a început să investigheze cazul, adunând dovezi clare privind infracțiunile comise de Radu Costel și complicii săi.

Actul 8: Intervenția “finului”, procurorul Gheorghe Stanciu, fostul șef al DIICOT Vrancea

Cu toate acestea, ceea ce a ieșit la iveală în timpul investigației este veritabilă/posibilă retea de CRIMA ORGANIZATA, coordonată se pare de acel domn procuror,  care a operat în umbră pentru Radu Costel, asigurându-i protectia.
Descoperirea că acesta este nașul procurorului Gheorghe Stanciu, fost șef al DIICOT Vrancea și ulterior procuror militar în cadrul Secției Parchetelor Militare a PÎCCJ, aruncă lumină asupra motivelor pentru care acesta a scăpat până acum de orice urmă de justiție.

Întreaga comunitate este martoră la modul în care influența lui Radu Costel asupra procurorului Stanciu a asigurat o zonă de confort în care să poată săvârși, fără teamă, infracțiuni grave. Reîncadrarea procurorului Stanciu în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a adăugat o nouă dimensiune la acest sistem de protecție, permițându-i lui Radu Costel să invoce cu mai multă ardoare conexiunile sale pentru a evita consecințele legale.

Întrebarea care se pune acum este de ce această rețea de protecție a fost tolerată atât de mult timp,daca SRI, DIICOT si DNA, au cunostintă/informatii despre acestea,  în ciuda numeroaselor victime ale lui Radu Costel?
Este clar că într-un sistem corupt, conexiunile politice și influența personală pot prevala asupra aplicării legii, punând în pericol justiția și siguranța cetățenilor obișnuiți.

Este important de menționat că după ce Ziarul Puterea a solicitat clarificări referitoare la dosarele aflate pe rol în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, și la legătura de rudenie cu unul dintre șefii parchetului, procurorul șef personal, a telefonat redacției pe un ton amenințător, în căutarea jurnalistului care a făcut solicitarea, proferând amenintări.

Actul 9: Parchetul Cornetu nu mai găsește dosarul de corupție

După ce ziarul nostru a solicitat clarificări referitoare la dosarele aflate în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, sub semnătura prim-procurorului adjunct Croitoru Daniela, conducerea parchetului se dezice de existența unor dosare care să-l vizeze numitul Radu Costel sau societatea comercială RADU MACCHINE SRL.

Totuși, conform informațiilor noastre, dosarul cu nr. 6216/P/2023 se află pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Actul 10: UniCredit Leasing evită să ofere un răspuns

În răspunsul său la o solicitare din partea Ziarului Puterea cu privire la implicarea UniCredit Leasing într-o înșelăciune de 840.000 de euro, instituția bancară a declarat că nu poate furniza informații confidențiale privind clienții săi, contractele încheiate sau serviciile prestate. UniCredit Leasing a invocat protecția datelor și confidențialitatea relațiilor sale comerciale, refuzând să ofere detalii despre colaborările sale.

Actul 11: Radu Costel își continuă activitatea infracțională pe OLX

În prezent, Teparul RADU COSTEL, care este un profesionist în fapte de înșelăciune își continuă activitatea infracțională prin intermediul site-ului de vânzări OLX. Anunțurile de vânzare sunt publicate recent, ultimul anunț fiind inserat la data de 14 martie 2023.

Creditorii cer INSOLVENȚA debitorului RADU MACCHINE SRL

Nu mai puțin de șase societăți comerciale și o instituție publică, și anume AJFP Vrancea, cer insolvența debitoarei Radu Macchine SRL, în cadrul dosarului înregistrat la Tribunalul Vrancea cu nr. 1332/91/2023.

Creditorii cer INSOLVENȚA debitorului RADU MACCHINE SRL

În luna ianuarie, magistrații vrânceni au decis să amâne cauza și să dea un nou termen în data de 5 aprilie 2024.

Radu Costel, campion la litigii, campion la țepe!

Tot în luna ianuarie, la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu nr. 11651/288/2023, societatea comercială RADU MACHINE SRL a pierdut un proces intentat de SC REMSERVICE SRL, având ca obiect ”LITIGII CU PROFESIONIȘTII”, pentru O.G. nr. 119 din 24 octombrie 2007, privind măsurile pentru combaterea întârzierii executării obligaţiilor de plată rezultate din contracte comerciale.

Astfel, instanța a obligat RADU MACHINE să achite creditoarei suma prejudiciului de 146.785,90 de lei şi cheltuieli de judecată în cuantum de 200 de lei.

RADU MACHINE SRL, a pierdut un proces intentat de SC REMSERVICE SRL

De asemenea, o speță asemănătoare se află și pe masa magistraților de la Judeăctoria Sectorului 3, după ce DOGERIK CONSTRUCT 2022 SRL cere o ordonanță de plată în cuantum de 148.306,73 LEI, în contradictoriu cu RADU MACHINE SRL. Următorul termen de judecată va avea loc pe 27 martie 2024.

Următorul termen de judecată va avea loc pe 27 martie 2024.

Radu Costel, într-o rețea de focșăneni specializați în falimente

Radu Costel și Radu Mirela sunt asociați la trei companii pe care le-au dus la faliment într-un interval scurt de timp – CONSTRUCŢII UTILAJE R&G SRL, BIADEALEX CONSTRUCT SRL și HIDRAULIC SPARTS CBI SRL.

  • Un record impresionant a fost stabilit de HIDRAULIC SPARTS CBI SRL din Goleşti: firma a fost înființată pe 26 martie 2012 și a intrat în insolvență pe 15 noiembrie 2012.
  • Un alt expert în falimente este Dumitru Sorinel Olteanu, care a „îngropat” firmele TERRA METAL INC SRL și IKON INDUSTRIE ȘI CONSTRUCŢII SRL.

Câțiva oameni de afaceri din Vrancea par să fi transformat falimentul într-un hobby. Cel puțin așa se poate deduce din analiza câtorva dintre companiile la care aceștia sunt implicați în diverse forme de asociere.

Astfel, Radu Costel (n. 26.11.1971) apare în structura asociatilor a trei companii, două dintre acestea fiind în insolvență/faliment. La CONSTRUCŢII UTILAJE R&G SRL (J39/675/2008; CUI 24151337) din Focșani, Radu Costel este unic asociat și administrator. Compania, fondată în 2008 și având ca obiect principal de activitate „comerțul cu ridicata al mașinilor pentru industria minieră și construcții”, a intrat în insolvență la sfârșitul anului 2012.

După aproximativ un an, administratorul Radu Costel l-a informat pe administratorul judiciar „Grup Servicii Insolv” S.P.R.L (Cod de identificare fiscală: 26456397, sediul social: str. Bdul Bucuresti, nr.16A, sc.2, ap.207, loc. Focșani, jud. Vrancea, cod postal 620144. Număr de înregistrare în Registrul societăților profesionale al U.N.P.I.R, RFO 0427, telefon/fax: 0337/820216, mobil 0724/560055. Nume si prenume reprezentant administrator judiciar persoană juridică: Sava Valentin –asociat coordonator) că nu va propune un plan de reorganizare judiciară și că vrea ca firma să intre în faliment.

Creditorii au fost și ei de acord, astfel că, la data de 21 ianuarie 2014, Tribunalul Vrancea a dispus intrarea firmei în procedură simplificată de faliment. Conform tabelului preliminar al creanțelor, comunicat în ianuarie 2013, la masa credală a firmei s-au înscris 13 creditori, cu un total al creanțelor de 1.038.781,14 lei.

Al doilea faliment, de data aceasta în asociere

În martie 2013, Radu Costel s-a prezentat din nou la Tribunalul Vrancea, de această dată cu dosarul firmei BIADEALEX CONSTRUCT SRL (J39/356/2010; CUI 27390894), solicitând intrarea acesteia în insolvență. Această firmă a fost înființată în 2010, având același obiect de activitate ca și CONSTRUCŢII UTILAJE R&G SRL.

Conform tabelului preliminar al creanțelor, comunicat de către același administrator judiciar „Grup Servicii Insolv” S.P.R.L, în mai 2013, BIADEALEX CONSTRUCT SRL avea restanțe de plată către stat și partenerii de afaceri în valoare totală de 1.844.067,66 lei. La fel ca și în cazul primei societăți, administratorul judiciar a convocat creditorii pentru a le propune intrarea în faliment a firmei, deoarece administratorul statutar nu va propune un plan de reorganizare a activității. În această societate, Radu Costel este asociat cu Radu Mirela (n. 21.06.1978).

Faliment la mai puțin de nouă luni de la înființarea firmei

Aceasta, la rândul său, a stabilit deja un record destul de greu de egalat: în calitate de unic asociat și administrator al HIDRAULIC SPARTS CBI SRL (J39/144/2012; CUI 29971141), a reușit să conducă spre faliment o firmă în mai puțin de nouă luni de la înființarea societății respective.

Firma a luat ființă pe 26 martie 2012, iar pe 15 noiembrie 2012 societatea a fost declarată în insolvență. Și această firmă va intra în faliment, conform rețetei deja consacrate. Mai trebuie spus că administratorul judiciar este tot „Grup Servicii Insolv” S.P.R.L?

Intră în scenă un alt personaj cu experiență în falimente

Radu Costel a eșuat cu două societăți în afacerile cu mașinile pentru industria minieră și construcții, dar nu se lasă și abordează piața altfel: în asociere cu Mazilu Alexandra Mirela (15.06.1990), a înființat, în mai 2012, firma SHAPE CAFFE SRL (J39/247/2012; CUI 30219119), având ca obiect principal de activitate „restaurante”.

În 2012, societatea respectivă a raportat zero la cifra de afaceri. Mazilu Alexandra Mirela mai este unic asociat și administrator al firmei ANTHEAS THEODOR SRL (J39/431/2013; CUI 32092665).

Radu Mirela, la rândul ei, nu a abandonat și are o altă variantă de lucru: firma IKON UTILAJE CBI SRL (J39/535/2012; CUI 30872613), cu obiect de activitate tot comerțul de utilaje pentru industria minieră și de construcții. În această societate, înființată în noiembrie 2012, ea este asociată cu Olteanu Dumitru Sorinel (26.03.1960). Acesta, la rândul lui, a figurat ca asociat în firma TERRA METAL INC SRL (J03/871/2003; CUI 15567900), radiată în 2012 ca urmare a închiderii procedurii de faliment.

De asemenea, Olteanu mai figurează ca unic asociat și administrator al firmei IKON INDUSTRIE ȘI CONSTRUCŢII SRL (J23/1323/2007; CUI 15881146), înființată în 2003 și intrată direct în faliment în iunie 2013.

În timp ce investigația continuă și presiunea publică crește, este esențial ca autoritățile să acționeze în mod prompt și fără echivoc pentru a-i aduce în fața justiției pe cei implicați în această rețea de protecție coruptă. Este necesară o schimbare profundă în abordarea sistemului judiciar, pentru a ne asigura că niciun individ nu este deasupra legii și că justiția este aplicată echitabil și imparțial, indiferent de statutul sau conexiunile sociale.

   Avem convingerea fermă ca sefii institutiilor abilitate DNA, DIICOT, inclusiv domnii ministri ai justitiei si respectiv MAI se vor autosesiza demarând verificările ce decurg potrivit competentelor conferite de lege.

  Urmarim subiectul si vă tinem la curent!

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *