Locuitorii unei mici comunități de lângă Madrid sunt disperați din cauza unei situații care persistă de un an: un grup de români fără adăpost ocupă spațiul de la ușa lor și nimeni nu le poate face nimic. Autoritățile au încercat toate metodele de a-i face să renunțe la obiceiurile lor, inclusiv să le plătească biletele de întoarcere în România, însă aceștia refuză cu vehemență.

Pe strada Calle Real din Villanueva de la Cañada, locuitorii sunt îngrijorați de situația care se desfășoară în fața locuințelor lor. De-a lungul ultimului an, un grup de persoane fără adăpost, de origine română, au stabilit o tabără improvizată la intrarea unei clădiri, folosind acest spațiu ca adăpost nocturn împotriva frigului.

Îngrijorarea locuitorilor este evidentă, ei solicitând intervenția Primăriei în repetate rânduri. Cu toate acestea, răspunsurile edililor nu au fost satisfăcătoare. Conform proprietarului unuia dintre apartamentele din clădirea afectată, autoritățile municipale s-au oferit să îi ducă pe acești cetățeni români la un centru de primire sau chiar să îi ajute să se întoarcă în țara lor, însă aceștia au respins vehement propunerea, preferând să rămână în locația actuală.

Refuză banii pentru a se întoarce în România și rămân să doarmă pe străzi

Cu toate că grupul de români nu manifestă comportamente agresive, el generează probleme pentru comunitatea locală, mai ales din cauza condițiilor insalubre create. Aceștia ajung în jurul orei 20:30 și pleacă la prima oră a dimineții, lăsând în urmă gunoaie și folosind garajele drept toalete. Recent, situația a devenit critică odată cu un incendiu în zonă, care a amplificat îngrijorarea locuitorilor. “Am început cu unul, apoi au venit doi și acum sunt până la opt (…) acest loc nu poate fi transformat într-un cămin”, au comentat unii dintre vecini. Există chiar relatări despre un vehicul care sosește dimineața pentru a colecta bani de la persoanele fără adăpost, sugerând posibila exploatare a acestora

Surse municipale au declarat presei iberice că vor continua să ofere soluții pentru acești cetățeni români, iar în prezent, serviciile de curățenie curăță și dezinfectează zona zilnic.

content-image

sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *