Kenyanul Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton a murit, duminică, împreună cu antrenorul său, într-un accident rutier în Rift Valley, Kenya, conform News.ro.

Astfel, s-a curmat cariera promiţătoare a singurului bărbat care a alergat maratonul în mai puţin de două ore şi un minut, relatează Reuters.

Sportivul în vârstă de 24 de ani a stabilit recordul mondial la maratonul de la Chicago, în octombrie, cu un timp de două ore şi 35 de secunde, depăşind astfel marca de 2:01:09 reuşită de conaţionalul său Eliud Kipchoge la Berlin în 2022. Kiptum spera să devină primul om care să alerge maratonul în mai puţin de două ore în condiţii de cursă la Rotterdam, în aprilie.

Potrivit ziarului Nation, Kiptum se afla cu antrenorul său din Rwanda şi o femeie într-o maşină în apropierea localităţii Kaptagat din Rift Valley, când s-a produs accidentul. Kiptum şi antrenorul său Gervais Hakizimana au murit pe loc, dar femeia, Sharon Kosgey, a supravieţuit cu răni grave şi a fost tratată la un spital local.

Autoturismul a ieşit de pe şosea, a lovit un copac şi s-a răsturnat într-un şanţ .

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *