În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, protestele de la Afumați continuă. Fermierii și transportatorii, uniți în nemulțumire, au creat momente de extremă tensiune după ce un primar PSD i-a făcut mincinoși pe protestatari.

Moise Dorin Romică, primar PSD al comunei Movila Banului din județul Buzău și fermier el însuși, a fost la un pas să fie linșat de către manifestanți, necesitând intervenția rapidă a trupelor de jandarmi pentru a evita orice agresiune asupra edilului.

Primarul PSD a încercat să aplaneze spiritele și să convingă protestatarii să se retragă, dar discuțiile au escaladat rapid în violență. Fermierii și transportatorii, afectați de condițiile dificile în care își desfășoară activitatea, au exprimat nemulțumirea lor vehement.

„De ce copiii mei mor de foame mă? Copiii mei sunt pe tracoare de la 12 ani, am luat credite cu 22%! Eu sunt satul de primarii PSD-isti și PNL-iști din țara asta,” a declarat un fermier prezent la protest.

Dan Chitic: Cred că stăm de vorbă cu un ”purtător de cuvânt” al Guvernului!

Primarul PSD din localitatea Movila Banului a fost huiduit și înjurat de manifestanți, care l-au acuzat de indiferență față de problemele lor. Cu toate acestea, intervenția promptă a jandarmilor a prevenit o posibilă agresiune asupra acestuia, iar edilul a fost scos în siguranță din mulțime.

Sunt voci care îl acuză pe edil că interesele sale nu sunt comune cu cele ale fermierilor, aceștia acuzându-l că a venit cu mâinile în buzunare, iar în numai un mandat și jumătate a obținut mai bine de 300 de hectare de pământ. Mai mult de atât, gurile rele mai spun că fix pe terenurile primarului se va construi un nod rutier al Autostrăzii Moldovei – A7, iar acesta va beneficia și de un spațiu de întreținere pe terenurile deținute.

Protestul a continuat cu fermierii și transportatorii de marfă staționând cu utilajele în localitatea Afumați, blocând traficul.

Șoferii de tractoare și tiruri au circulat încet, claxonând în semn de protest și atrăgând atenția asupra greutăților cu care se confruntă în sectorul agricol și de transport.

sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *