Un ofițer de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău se află în centrul unui scandal de proporții, fiind reținut în urma unei operațiuni desfășurate de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău. Acțiunea vizează susținerea acordată membrilor Grupării „Mîrza” din municipiul Onești, iar ofițerul este cercetat pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual.

Potrivit informațiilor, patru persoane, inclusiv ofițerul de poliție judiciară, au fost reținute și plasate în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Operațiunea a fost desfășurată în urma unor mandate de percheziție domiciliară, emise în cadrul unui dosar penal coordonat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Cei patru inculpați au contestat măsura preventivă, însă Tribunalul Bacău a respins contestațiile, menținând arestul preventiv. Conform deciziei judecătorilor, urmărirea penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de loviri și alte violențe, influențarea declarațiilor, amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și răzbunarea pentru ajutorul acordat justiției de către membrii Grupării „Mîrza” din Onești.

DGA a precizat că membrii grupării au beneficiat de sprijin din partea ofițerului de poliție judiciară, care este acuzat de falsificarea de probe și omisiunea intenționată a administrării probelor necesare în anchetă. Acest comportament ar fi avut drept scop împiedicarea tragerii la răspundere penală a membrilor grupării și îngreunarea cercetărilor penale.

Perchezițiile autorizate au fost efectuate în locuințele inculpaților și în alte locații din municipiul Onești, având scopul de a identifica și ridica probe relevante pentru anchetă. Dosarul se află în continuare în etapa de urmărire penală, iar autoritățile urmează să aducă claritate asupra gradului de implicare și responsabilitate a celor implicați în această situație delicată.

sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *