Acuzații grave la adresa lectorului Bogdan Neculau, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Acesta este acuzat că ar fi agresat fizic și sexual o studentă.

Bogdan Neculau, neagă categoric acuzaţiile, şi spune că nu a încălcat nici legea, nici normele de etică. Pe lângă funcţia de lector la această facultate, Bogdan Neculau este coordonator al Centrului de învăţare al Universităţii „Al.I. Cuza”, dar este cunoscut şi ca realizator de emisiuni la Radio Iaşi şi redactor la Doxologia.ro, portalul religios al Mitropoliei Moldovei şi Bucovine, scriepresa locală.

Totul ar fi început în urmă cu mai mulți ani, când tânăra l-a cunoscut pe lector prin intermediul unui modul de pedagogie pe care acesta îl predă. Cei doi ar fi început să comunice pe Facebook şi Whatsapp. Tânăra i-a povestit problemele sale de sănătate – depresie, anxietate – cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.

În luna decembrie a anului precedent, profesorul s-a întâlnit cu ea la două sesiuni de „evaluare” (pe 4 și 9 decembrie), desfășurate în două locații diferite. Însă, lucrurile ar fi degenerat, tânăra acuzându-l pe Bogdan Neculau de viol.

Studenta și-a făcut curaj și a depus plângere la poliție pe data de 14 decembrie, fiind încurajată de persoane apropiate cărora le-a împărtășit experiența.

Aceasta a mers atât la Poliția Municipiului pentru a depune o plângere, cât și la Institutul Național de Medicină Legală pentru a fi supusă unei consultații în vederea obținerii unui certificat medico-legal.

Astfel, în prezent, există o plângere penală împotriva profesorului, sub acuzația săvârșirii infracțiunii de viol, iar un certificat medico-legal este așteptat să fie eliberat în perioada iminentă.

Surse au declarat pentru jurnaliștii locali că există un dosar penal „in rem” şi la Parchet

„S-a început urmărirea penală in rem, adică cu privire la faptele semnalate, nu la persoană. Urmează eventual să se treacă la urmărirea penală a acuzatului, ocazie cu care va fi audiat ca suspect. Dacă vor fi suficiente probe, va căpăta calitatea de inculpat şi va fi trimis în judecată”, ne-a spus o sursă din cadrul instituţiei.

În acest moment, potrivit sursei, încadrarea penală este pe art. 218 Cod Penal, alin.

Lectorul universitar Bogdan Neculaurespinge acuzațiile

După mai bine de o lună, la universitate a avut loc o primă întrunire a acestei comisii, în care s-a luatact de depunerea plângerii. De asemenea, confesiunea tinerei a fost trimisă şi către Preafericitul Părinte Daniel – profesorul a avut colaborări în conexiune cu instituţii care ţin de BOR – dar şi către unele publicaţii.

“A fost primită o plângere iar în acest sens se fac cercetări. În funcţie de rezultat, vor fi luate măsurile legale”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

“Am aflat de la dumneavoastră de o asemenea acuzaţie, pe care o resping cu vehemenţă. Sunt siderat de aşa o veste. Ce pot să vă spun este că nu am săvârşit niciodată vreo faptă penală şi nu cred că cineva care îmi este student se poate plânge de vreo încălcare a normelor de etică din partea mea, cariera şi viaţa socio-profesională fiind argumente în acest sens”, a declarat lectorul.

De cealaltă parte, avocatul tinerei susține că există acuzaţii şi probe în acest caz. “Există fapte şi dovezi, trebuie să vedem cum decurg lucrurile. Eu pot să vă spun că da, există o plângere penală constituită la Poliţie, de pe data de 14 decembrie”, ne-a declarat avocatul studentei.
sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *