FILE PHOTO: A Societe Generale sign at the French bank's headquarters in La Defense financial and business district near Paris, France, February 4, 2020. REUTERS/Benoit Tessier//

Încă o bancă europeană intră în valul de concedieri masive, anunțând planuri de desființare a unui număr semnificativ de locuri de muncă. Societe Generale, a treia cea mai mare bancă listată la bursă din Franța, intenționează să facă concedieri masive pe piața sa de origine, ca parte a eforturilor de reducere și optimizare a cheltuielilor, potrivit unui anunț oficial făcut astăzi.

Conform informațiilor obținute de la surse anonime și citate de Bloomberg News, directorul general al băncii, Slawomir Krupa, dorește să elimine sute de locuri de muncă în săptămânile următoare, ca parte a strategiei sale de reducere a costurilor. În total, peste 500 de posturi ar putea fi afectate, conform declarațiilor unei surse interne.

Această mișcare vine în contextul în care băncile din întreaga lume se confruntă cu presiuni crescânde pentru a-și optimiza operațiunile și a reduce costurile. În 2023, trei dintre cele mai mari bănci din lume – Wells Fargo, Bank of America și Citigroup – au concediat aproximativ 17.700 de angajați ca parte a unui plan global de restructurare și eficientizare a cheltuielilor.

Societe Generale a refuzat să comenteze oficial aceste informații.

Directorul general Slawomir Krupa, care a preluat conducerea băncii în luna mai a anului trecut, a stabilit obiective ambițioase de reducere a costurilor și de atingere a unor ținte conservatoare pentru a revitaliza acțiunile băncii. În ciuda acestor măsuri, previziunile pentru industria bancară rămân nesigure în 2024, cu incertitudinea economică și propunerile de reglementare mai stricte care ar putea determina alte bănci să recurgă la restrângerea creditării.

În același context, JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA, a reușit să contrazică această tendință, înregistrând o creștere constantă a numărului de posturi pentru al treilea an consecutiv.

Situația este în continuare dinamică, iar alți giganți financiari, cum ar fi Goldman Sachs și Morgan Stanley, urmează să-și dezvăluie planurile privind forța de muncă în săptămânile următoare, în contextul unor vremuri incerte pentru industria bancară la nivel mondial.
sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *