Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus sesizarea instanței de judecată în cazul directoarei executivă a DSP Maramureș, Ilea Ivette-Alessandra, și a șefe al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul aceleiași instituții, Diaconița Oltea. Cele două femei sunt acuzate de fraudarea unui concurs de angajare, iar cazul a fost trimis spre soluționare la Tribunalul Maramureș.

Potrivit acordurilor de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că în perioada septembrie-noiembrie 2023, Ilea Ivette-Alessandra ar fi furnizat listele cu subiectele propuse pentru un concurs de angajare candidatului H.L.M., cu sprijinul Dianei Oltea. Candidata menționată nu a reușit să promoveze proba scrisă în septembrie, dar cu ajutorul primit, a reușit să treacă de aceasta în noiembrie.

În urma perchezițiilor, procurorii au descoperit asupra candidatei un set de înscrisuri care conțineau subiectele propuse de membrii comisiei de concurs. Acțiunile acestora au condus la acuzații de folosire nelegală a informațiilor și obținere de avantaje necuvenite.

În cadrul acordurilor, Ilea Ivette-Alessandra a acceptat o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu amânarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Diaconița Oltea și H.L.M. au acceptat pedepse de 1 an și 10 luni, respectiv 1 an și 6 luni de închisoare, ambele cu amânarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Este important de menționat că această etapă a procesului penal nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție conform Codului de procedură penală. Dosarele au fost trimise Tribunalului Maramureș pentru soluționare. Procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție în desfășurarea anchetei.
sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *