Factorul uman este mai avantajos pentru unele întreprinderi decât inteligenţa artificială. Un studiu arată că înlocuirea oamenilor cu inteligenţa artificială este mai costisitoare.
Inteligenţa artificială este mai scumpă decât oamenii. Un studiu realizat de MIT aduce în prim-plan o perspectivă interesantă asupra raportului cost/eficiență dintre inteligența artificială și forța de muncă umană.

Cercetarea subliniază că, în prezent, oamenii rămân mai accesibili economic în majoritatea domeniilor de activitate, conform Aleph News citat de Mediafax.

IA, Inteligența artificială
Inteligenţa artificială. Sursa foto: Pixabay

Cât de avantajoasă este inteligenţa artificială

Studiul arată că înlocuirea oamenilor cu AI e eficientă în doar 23% din cazuri.

Viziunea computerizată este avantajoasă doar în vânzări, transport și îngrijirea sănătății. Automatizarea va afecta câteva domenii, cu 40% din forța globală de muncă expusă la AI.

Conform rezultatelor studiului, forța de muncă umană este mai utilă și mai puțin costisitoare decât inteligența artificială.

Studiul făcut de Massachusetts Institute of Technology subliniază că, în ciuda temerilor privind înlocuirea muncii umane cu inteligența artificială, oamenii câștigă în continuare teren în fața AI pe piața muncii.
Doar 23% din angajați ar putea fi înlocuiți în cazul utilizării viziunii computerizate, care e destul de scumpă în instalare și operare. Raportul cost-beneficiu al viziunii computerizate este cel mai favorabil în industrii precum vânzările, transportul și depozitarea, dar și în domeniul sănătății.

Inteligența artificială
Sursa Foto: Pixabay

De ce AI pierde în faţa oamenilor

În ciuda accelerării AI, este nevoie de progrese în privința costurilor și preciziei. Asta, pentru a face automatizarea mai rentabilă.

sursa:EVZ.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *