Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că în cursul acestei săptămâni, în toată țara vom avea temperaturi geroase, cu minime de -18 grade. De asemenea, este posibil ca în anumite zone ale țării să mai ningă. Vremease va încălzi ușor începând de joi, dar temperaturile vor fi tot negative.
”Vom vorbi de încălzire și de creștere a valorilor termice, dar doar timid, aș putea spune, pentru că ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, adică diferențele vor fi, într-adevăr, între 0 până la 7…8 grade începând de joi, din a doua parte a acestei săptămâni. Minimele vor crește ușor, dar vor rămâne preponderent negative, până la valori de -5 grade, ulterior 1…2 grade în zona litoralului, dar și în Capitală.

Până atunci, debutul săptămânii și prima jumătate a acestei săptămâni, vor fi caracterizate de o vreme geroasă noaptea și dimineața, cu minime foarte coborâte, până la -18 grade, așa cum am înregistrat și în această dimineață. La fel vom înregistra și mâine dimineață, și miercuri dimineața, și este posibil ca cele mai coborâte valori să le înregistrăm în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -17…-18 grade, până la -7 grade în zonele mai joase de relief.

Inclusiv în Capitală, în această dimineață, la stația București Băneasa, am avut -10 grade, și același ecart termic va fi de interes și în următoarele nopți și dimineți”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Zonele unde va mai ninge

”Cu siguranță rămâne incidența acestui val de aer polar care va aduce, în următoarele zile, și posibilitatea să mai înregistrăm precipitații mixte în extremitatea de vest, dar și în nordul Moldovei.

La munte vom avea intensificări ale vântului cu viteze la rafală care vor depăși 60…70 km/h, viscolind stratul de zăpadă și spulberând zăpada depusă.

Așadar un episod autentic de iarnă, cel mai rece de până în prezent, din această iarnă”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 CNN.

 Sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *