Viitoarea lege a pensiilor va prevede creșteri diferențiate ale pensiilor, conform unor surse guvernamentale.

Proiectul noii legi a pensiilor va fi prezentat în 1-2 săptămâni în spațiul public. Printre prevederi se numără reducerea diferenței între pensia minimă și cea medie.
În noua lege se va stipula că pensiile minime vor crește mai mult decât celalalte pensii.

Bugetul alocat pensiilor va crește cu cel puțin 13,8%, conform surselor. Odată cu aprobarea noii legi a pensiilor se va renunța la ajutoarele one-off pentru pensionari, spun sursele.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Craiova, că săptămâna aceasta ar urma să fie purtate noi discuţii la Bruxelles cu oficialii Comisiei Europene cu privire la noua Lege a pensiilor publice, el reiterând faptul că şi-ar dori ca această lege să fie pusă în aplicare încă de anul viitor.

Întrebat cât ar urma să fie pensia minimă de la 1 ianuarie, el a explicat că în primul rând se va ţine cont de o majorare a pensiei în acord cu indicele inflaţiei, conform legislaţiei în vigoare, adică 13,5%.
De asemenea, el a fost întrebat dacă majorarea de la 1 ianuarie 2024 se va aplica pentru toate pensiile. “Toată lumea. Aşa e legea, e neconstituţională dacă se aplică altfel”.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *