Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European, că sistemul anti-dronă funcţionează în ţara noastră, el arătând că ”avem dotări anti-dronă care sunt poziţionate deja, unele provin de la unităţi armate din România, altele provin de la aliaţi”. Şeful statului a mai spus că la radare, pentru că detectau numai ce este peste 600 de metri, acum s-a coborât foarte mult, aproape de zona solului, informează News.ro.

”Acest sistem este in place, cum se spune. Funcţionează. Noi avem dotări anti-dronă care sunt poziţionate deja. Unele provin din unităţi armate din România, altele provin de la Aliaţi. Şi vom continua. În momentul de faţă există un aliniament foarte bun şi la radare s-a coborât – ştiţi că a fost iniţial o problemă că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat joi la Bruxelles când va fi funcţional sistemul antidrona în România, el arătând că iniţial era o problemă pentru că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri.
„Acum s-a coborât foarte mult, aproape până în zona solului. Se continuă şi se continuă cu îmbunătăţirea întregului aliniament, fiindcă trebuie să evităm astfel de incidente”, a adăugat şeful statului.

 

sursa:stiripesurse

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *