Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Bruxelles, că cel mai mare ajutor pe care l-am acordat Ucrainei au fost ajutorul economic şi ajutorul tranzitului în ceea ce priveşte grânele, el precizând că va exista şi în zona militară în continuare un ajutor din partea României.

Premierul Ciolacu a fost întrebat dacă România va ajuta în continuare Ucraina cu armament, şeful Executivului afirmând că ”a existat întotdeauna o un aport şi un ajutor clar în ceea ce priveşte Ucraina, din partea României.
”El a fost multidimensional, cel mai mare ajutor pe care l-am acordat Ucrainei au fost ajutorul economic şi ajutorul tranzitului în ceea ce priveşte grânele din Ucraina, care va continua. După cum bine ştiţi, am avut şi o şedinţă comună de Guvern cu Ucraina, la Kiev, şi am convenit exact procedura de tranzit şi un eventual export pe teritoriul României de grâne, care este foarte limitat, printr-un sistem de licenţiere aprobat şi acceptat şi de către Comisie”, a afirmat Ciolacu.
Premierul a continuat: ”Va exista şi în zona militară în continuare un ajutor din partea României”.
Şeful Executivului a spus, despre o posibilă scădere a ajutorului acordat Ucrainei la nivel european, că ”există o susţinere clară din partea întregii Comisii Europene în ceea ce priveşte Ucraina la acest moment”.
sursa:stiripesurse

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *