Diplomaţia rusă a criticat virulent Malta joi, acuzând-o că găzduieşte discuţii “antiruseşti” cu privire la Ucraina, în pofida faptului că la acest format de discuţii participă şi ţări aliate Rusiei, informează France Presse, potrivit Agerpres.

“Este evident că astfel de demersuri (cum ar fi reuniunea de la Malta din 28 şi 29 octombrie) nu au absolut niciun viitor, sunt chiar contraproductive”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

“Nu putem decât să regretăm că Malta a devenit astăzi tribuna unui eveniment profund parţial şi antirusesc, care nu are nimic de a face cu o rezolvare paşnică a crizei ucrainene”, a adăugat ea.

Această reuniune la nivel de consilieri diplomatici din câteva zeci de ţări este prevăzută în acest weekend cu uşile închise în Malta, a treia întâlnire de acest gen după cele de la Copenhaga în iunie, apoi de la Jeddah în august.

Aceste discuţii, care se concentrează în special pe respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, se disting şi prin faptul că la ele participă ţări aliate Rusiei sau care s-au abţinut să condamne invazia rusă, cum ar fi China, Brazilia, Africa de Sud, Arabia Saudită şi India.

După reuniunea de la Jeddah, care a reunit reprezentanţi din circa 40 de state, Moscova a denunţat această iniţiativă, de la care este exclusă.

 

sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *