Mastercard a prognozat joi o creștere mai slabă decât se aștepta a veniturilor nete pentru trimestrul al patrulea, semnalând o potențială moderare a volumului de cheltuieli, în condițiile în care un mediu economic incert îndeamnă la prudență în rândul consumatorilor, potrivit Reuters.

Semnalele Hawkish din partea Rezervei Federale a SUA, care se așteaptă să mai majoreze cel puțin o dată rata dobânzii de referință până la sfârșitul acestui an, au alimentat temerile că ratele mai mari ar putea să încline economia spre o recesiune, conform mediafax.

Acțiunile companiei cu sediul în Purchase, New York, au scăzut cu 3,7% după ce Mastercard a prognozat o creștere procentuală a veniturilor nete în trimestrul al patrulea la un nivel scăzut de două cifre, față de estimările LSEG de creștere de peste 16%.

„În timp ce incertitudinea macroeconomică și geopolitică rămâne ridicată, modelul nostru de afaceri diversificat ne poziționează bine”, a declarat directorul general Michael Miebach într-un comunicat.

În al treilea trimestru, cheltuielile rezistente au ajutat Mastercard să raporteze un profit peste așteptări. Excluzând costurile excepționale, a câștigat 3,39 dolari pe acțiune, față de estimarea consensuală de 3,21 dolari pe acțiune.

Creșterea salariilor i-a ajutat până acum pe clienți să persiste în obiceiurile lor de a cheltui pentru călătorii, cumpărături și divertisment, în ciuda inflației încă ridicate.

Unii analiști se așteaptă ca Fed să facă o aterizare lină, un scenariu în care creșterea încetinește și inflația este ținută sub control fără o recesiune.

Volumele brute în dolari ale Mastercard, un indicator care reprezintă valoarea totală în dolari a tuturor tranzacțiilor procesate, au crescut cu 11%, la 2.300 de miliarde de dolari în monedă locală, față de anul trecut.

Veniturile nete au crescut cu 14%, la 6,5 miliarde de dolari.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *