Intrăm într-un nou Război Rece: UE și Rusia au rupt orice legătură!

Între Rusia și Uniunea Europeană nu mai există dialog politic, se mențin numai contacte de lucru care au un caracter tehnic, au comunicat surse din cadrul reprezentanței Federației Ruse la UE, scrie ziarul rusesc “Izvestia”, informează Rador Radio România.

Potrivit datelor reprezentanței diplomatice ruse, după începerea „operațiunii militare speciale” (cum numește Rusia invazia în Ucraina), UE și Rusia nu mai au o cooperare deplină nici măcar în sfera culturală. “În condițiile actuale, nu avem cu cine să consolidăm cooperarea culturală”, au remarcat surse din reprezentanța permanentă.
Potrivit sursei, se mențin contacte de lucru cu structurile europene pentru discutarea și rezolvarea problemelor tehnice, de exemplu, funcționarea misiunii diplomatice a UE la Moscova și a instituției similare a Rusiei la Bruxelles. Totodată, misiunea rusească își continuă activitatea la Bruxelles, deși în primăvara lui 2022, Bruxelles-ul a expulzat 19 angajați ai misiunii permanente a Rusiei.

Mass-media îl citează pe eurodeputatul Gunnar Beck, care a remarcat că îmbunătățirea legăturilor politice dintre Rusia și UE este puțin probabilă în perspectiva apropiată. Pentru a reglementa definitiv conflictul ucrainean, Rusia și UE vor trebui să găsească un compromis. Totodată, se va aștepta ca Moscova să facă pași în întâmpinare, care pot viza, de exemplu, apropierea Ucrainei de UE, este convins Beck.

Sursa:stiripesurse

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *