O delegaţie a Hamas, gruparea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza, se află într-o vizită la Moscova, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă, fără a oferi alte detalii, relatează Reuters.

Agenţia de ştiri Ria Novosti, care citează o sursă din delegaţia palestiniană, a declarat că Abu Marzook, un important oficial Hamas, se numără printre membrii delegaţiei aflate în vizită la Moscova.

Rusia are legături cu toţi actorii cheie din Orientul Mijlociu, inclusiv cu Israelul, Iranul, Autoritatea Palestiniană şi Hamas.

Moscova a afirmat în repetate rânduri că actuala criză din Orientul Mijlociu este rezultatul eşecului diplomaţiei americane, şi a cerut o încetare a focului între Israel şi Hamas şi reluarea discuţiilor pentru a se ajunge la un acord de pace.

Totodată, Maria Zaharova a declarat că adjunctul ministrului de externe iranian, Ali Baghiri Kani, se află şi el în prezent în vizită la Moscova şi a discutat cu adjunctul ministrului de externe rus, Mihail Galuzin. Baghiri Kani este principalul negociator iranian în domeniul nuclear.

 

Sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *