O celebră actriţă arabă din Israel a fost arestată şi plasată în custodia poliţiei sub suspiciunea de „incitare la terorism” după ce a publicat pe Facebook un mesaj despre atacul comis de organizaţia palestiniană teroristă Hamas în Israel, au anunţat marţi poliţia israeliană şi avocaţii artistei, citaţi de AFP.

O celebră actriţă arabă din Israel a fost arestată şi plasată în custodia poliţiei sub suspiciunea de incitare la terorism.

Vedeta a publicat pe Facebook un mesaj despre atacul comis de organizaţia palestiniană teroristă Hamas în Israel, au anunţat, marţi, poliţia israeliană şi avocaţii artistei, citaţi de AFP.

1400 de morți la primul atac al teroriștilor palestinieni

Actriţa Maisa Abdel Hadi locuieşte în oraşul Nazareth, un oraș  din nordul ţării.

Ea a fost arestată luni şi plasată în custodia autorităţilor până joi seară, după ce a publicat pe pagina ei de Facebook fotografia unuia dintre buldozerele care au dărâmat gardul dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Episodul a avut loc la începutul atacului terorist comis de Hamas în Israel și soldat cu peste 1.400 de morţi, în marea lor majoritatea lor civili.

Susţinere pentru terorism

„Să facem asta în stilul Berlinului”, a scris ea în mesajul care însoţea fotografia. Actrița făcea aluzie la căderea, din anul 1989, a Zidului Berlinului, care separa pe atunci cele două Germanii, cea federală și cea comunistă.

„Este acuzată de susţinere a terorismului”, a declarat Jaafar Farah, directorul Asociaţiei pentru drepturile omului Mousawat („Egalitate”). Unul dintre avocaţii asociaţiei o reprezintă în instanţă pe actriţa Maisa Abdel Hadi, în vârstă de 38 de ani. Ea a jucat în mai multe seriale TV, filme şi spectacole de teatru.

Concediați și expulzați din universități pentru susținerea terorismului

Potrivit numeroaselor mărturii şi Poliţiei israeliene, membri ai minorităţii arabe din Israel şi palestinieni din Ierusalimul de Est au fost concediaţi, expulzaţi din universităţile lor sau interogaţi pentru publicarea pe reţelele de socializare a unor mesaje prin care şi-au exprimat solidaritatea cu Fâşia Gaza după începerea războiului declanşat de atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas.
Arabii israelieni, care reprezintă o cincime din populaţia israeliană. Ei sunt descendenţi ai palestinienilor rămaşi pe pământurile lor după înfiinţarea statului Israel în 1948, potrivit AGERPRES.
sursa:EVZ.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *