Europarlamentarul PMP Eugen Tomac propune desființarea frontierelor dintre România, Bulgaria și Grecia, ca reacție la refuzul Austriei de a accepta extinerea spațiului Schengen: „Nimeni nu ne poate îngrădi acest drept, trebuie doar notificată Comisia”.

„Cred că imediat după decizia Consiliului JAI de anul trecut, decizia nedreaptă prin care ne-a fost respinsă intrarea din cauza Austriei și Olandei, prima persoană care a venit cu acest scenariu a fost colegul meu dl eurodeputat Marian-Jea Marinescu, care a spus că cele două guverne pot face foarte ușor notifica Comisia Europeană și desființa frontierele între statele noastre. Cred că e o măsură corectă pe care trebuie s-o aplicăm imediat. Aș merge mult mai departe, aș propune ca România, Bulgaria și Grecia să desființeze frontierele între ele pentru că nimeni nu ne poate îngrădi acest drept, trebuie doar notificată Comisia. Cred că acest demers pe care-l susțin și colegii din Bulgaria trebuie implementat imediat”, declară pentru MEDIAFAX Eugen Tomac.
El acuză Executivul Austriei de abuz de putere.
„E clar că avem parte de un abuz de putere din partea guvernului de la Viena, că în UE sunt 25 de guverne care spun că România și Bulgaria merită în Schengen, îndeplinesc criteriile, Comisia Europeană e cea care validează dacă îndeplinești criteriile sau nu și Comisia ne susține inclusiv în procesul pe care l-am deschis la CJUE. Comisia susține acest demers printr-o notă oficială transmisă către instanță, deci din acest punct de vedere cred că e absolut necesar să depășim această stare de neputință și să acționăm în limitele în care putem opera. Asta înseamnă să desființăm frontiera cu Bulgaria și aș merge mult mai departe, inclusiv Grecia, că românii circulă mult pe această rută”, încheie Tomac.
Sursa:stiripesurse

 

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *