Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat vineri că în perioada următoare, Guvernul, va ieşi cu un act normativ prin care 50% din consumul de combustibil din anul 2022 va fi subvenţionat cu 2 lei pe litru.

„Fermierii au fost foarte afectaţi de când a început acest război absurd dar ce pot să vă asigur şi grupul de lucru constituit la nivelul Guvernului, atât din Ministerul Economiei cât şi Ministerul Transporturilor şi Ministerul Agriculturii, fermierii români în acest an nu vor avea probleme pentru tranzitul, pentru transportul de cereale”, a spus ministrul la Gândul.info, potrivit news.ro.

Ministrul a mai spus că „în perioada următoare, Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii, va ieşi cu un act normativ prin care 50% din consumul de combustibil din anul 2022 va fi subvenţionat cu 2 lei pe litru, plus subvenţia pe acciză de 1,56”.

„Practic 50% din consumul pe anul 2022, la partea vegetală, la fermierii români, va fi de 3,56 lei. Este o subvenţie foarte bună, care vine în sprijinul fermierilor români”, a precizat Barbu.

sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *