Partidul Social Democrat (PSD) a insistat în cadrul Coaliției de guvernare ca pachetul de măsuri pentru echilibrarea fiscală să cuprindă măsura care combate comportamentul unor companii multinaționale de a-și exporta profiturile în afara țării. Toate firmele care obțin profit în România trebuie să plătească un impozit corespunzător în România.

Senatorul Marius – Alexandru Dunca, președintele Organizației Județene Brașov a PSD a subliniat importanța acestei măsuri: „Consider că fiecare companie care obține profit pe teritoriul României trebuie să contribuie corespunzător la dezvoltarea economică și la bunăstarea României. Astfel, suntem hotărâți să promovăm măsura prin care toate companiile care obțin venituri în România să plătească impozit în România, în conformitate cu principiile unei fiscalități echitabile și transparente.”

„Măsura propusă de PSD este simplă și eficientă. În cazul în care impozitul de 16% pe profit este mai mic decât 1% din veniturile unei companii, aceasta va fi obligată să plătească un impozit în valoare de 1% din veniturile sale. Aceasta va asigura că firmele care, de-a lungul timpului, au declarat pierderi sau au raportat profituri mult diminuate în România, prin deduceri ale unor cheltuieli către alte entități din afara țării, vor contribui în mod adecvat la bugetul de stat” a explicat senatorul.

Această măsură va aduce în România o justă contribuție fiscală din partea companiilor care operează pe piața din România, va elimina discrepanțele și va crea un mediu economic echitabil și prosper, în care toți actorii implicați beneficiază de oportunități egale.

„Măsura propusă de PSD va fi inclusă în forma finală a actului normativ care va reglementa modificările fiscale, în cadrul eforturilor noastre constante de a construi o Românie mai justă și mai prosperă pentru toți cetățenii săi” a conchis președintele Organizației Județene Brașov a PSD, Senatorul Marius – Alexandru Dunca.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *