Rezultatele toxicologice în cazul lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani care a ucis doi studenţi la 2 Mai, indică prezența în organism a mult mai multor substanțe, arată surse din anchetă, relatează Antena 3 CNN.

Este vorba de peste trei droguri, prezente în organismul tânărului vinovat de tragedia din localitatea 2 Mai. În evidențele DIICOT, Vlad Pascu figurează cu alte două dosare penale pentru deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Unul dintre ele era de când băiatul nu avea nici 14 ani. Al doilea dosar penal a fost închis, printre altele, din cauza cantității mici de droguri.

Primele măsuri luate la Poliția Constanța, după tragedia din localitatea 2 Mai

Autoritățile române au luat primele măsuri după nenorocirea din localitatea 2 Mai. După neregulile găsite de corpul de control trimis de MAI la IPJ Constanța, patru șefi au fost demiși, iar printre ei se numără și adjunctul șefului Inspectoratului județean de Poliție. În cazul unui ofițer și a altor doi agenți urmează să fie sesizat Parchetul. Asupra lor aplanează suspiciunea unor fapte de abuz în serviciu. Cei din urmă ar fi trebuit să îl testeze pentru consum de droguri pe Vlad Pascu, dar nu l-au testat.
Evaluarea preliminară a activității manageriale de la nivelul Inspectoratului Județean de poliție Constanța a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcțiile de conducere deținute a următorilor polițiști: adjunctul șefului IPJ cu responsabilități în domeniul siguranței rutiere și ordine publică, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Municipiului Mangalia, respectiv şeful Poliției Vama Veche”, a transmis chestor de poliție Eduard Ionescu, șef Direcția de Comunicare a MAI.
Sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *