Kievul anunţă că a efectuat un atac cu dronă, luni, vizând baza aeriană militară rusă Şaikovska, situată la aproximativ 200 de kilometri nord-est de frontiera cu Ucraina, după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat în weekend că o dronă ucraineană a lovit aerodromul militar Solţi, în regiunea Novgorod, situat la sute de kilometri nord de Ucraina, relatează CNN.

Baza aeriană militară rusă Şaikovska operează bombardiere supersonice cu rază lungă de acţiune de tip Tupolev 22 (Tu-22M3), pe care Moscova le foloseşte în bombardarea unor ţinte în Ucraina de la începutul invaziei ruse. Săptămâna trecută, Forţele Aeriene ucrainene au anunţat că aeronave de la Şaikovka au lansat patru rachete de crozieră de tip Kh-22 către Ucraina.
”Cel puţin un avion a fost avariat” în atacul cu dronă de la Şaikovka, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al spionajului militar, Andrii Iusov.

Acest atac a fost realizat ”în coordonare cu Direcţia Principală a Informaţiilor din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării”, a declarat el publicaţiei Liga.net. Atacul a fost comis de pe teritoriul Rusiei, a precizat el. Ucraina desfăşoară diverse sarcini de pe teritoriul Rusiei ”în multe alte cazuri”, a subliniat el.

Dominaţia aeriană a Moscovei constituie un obstacol major în calea contraofensivei ucrainene, astfel că până primește avioane de luptă F-16 de la aliații occidentali, Ucraina își intensifică a eforturilor Kievului de a slăbi superioritatea aeriană rusă prin atacarea unor baze în care sunt staţionate aeronave supersonice.

sursa:stiripesurse

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *