Fost șef CIA: ‘Putin a fost împins la războiul împotriva Ucrainei de retragerea SUA din Afganistan!’

Putin a fost împins la războiul împotriva Ucrainei de retragerea SUA din Afganistan, transmite un fost șef al CIA, general în retragere al armatei americane David Petraeus. Răspunsul inadecvat al lumii la unele dintre evenimentele care au avut loc în ajunul invaziei Rusiei în Ucraina a împins Kremlinul la un astfel de pas, mai spune Petraeus. Declarațiile sale au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Canal 24, relatează portalul ucrainean ZN.UA.

Încrederea rușilor a crescut pe fondul instabilității mondiale

“Un răspuns inadecvat la evenimentele din lume poate provoca încrederea în sine a Rusiei, iar acest lucru trebuie amintit atunci când vorbim despre alte potențiale conflicte din lume”, a spus el, referindu-se la reacția la invaziile din Georgia, Crimeea și Donbas, însă și la evenimentele din Siria. “Liniile roșii s-au dovedit a nu fi deloc linii”, relatează jurnaliștii din cuvintele sale. Toate acestea au nivelat percepția Moscovei.

Momentul „Afganistan”

Petraeus vede, de asemenea, o legătură între invazia Rusiei și impactul retragerii trupelor americane din Afganistan.

Fostul șef al CIA numește momentul unul “deloc strălucit”. Cu toate acestea, în ciuda celor de mai sus, Kremlinul a neglijat, de asemenea, schimbările care au avut loc în Forțele Armate ale Ucrainei după 2014. În special, prin asistență din partea Occidentului aliat și a NATO.

“Având în vedere toate acestea, Putin a decis că Statele Unite și țările NATO nu vor răspunde la invazia Rusiei în Ucraina. S-a înșelat foarte mult și aceasta nu a fost singura sa greșeală gravă. El a crezut că va captura rapid Kievul, îl va înlocui pe Zelensky cu un politician pro-rus și așa mai departe”, a spus Petraeus.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *