Tânărul care a condus drogat în stațiunea 2 Mai și a ucis două persoane, a mai avut două dosare penale deschise de către DIICOT, ambele pentru deținere de substanțe stupefiante. Matei Vlad Pascua fost prins cu canabis asupra sa încă de la vârsta de 14 ani.

DIICOT a detaliat marți cauzele penale în care a mai fost implicat tânărul de 19 ani.

Primul dosar, la 13 ani

„În fapt, la data de 5 aprilie 2017, a fost depistat de lucrători din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București pe o stradă din capitală, având asupra sa o foiță de hârtie de culoare alba și o punguță din material plastic transparent conținând cantitatea totală de 0,39 grame canabis.  Prin ordonanța din 30.10.2019 s-a adoptat în acest dosar o soluție de clasare cu privire la infracțiunea de deținere, fără drept , de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 cu motivarea că potrivit art. 113 alin. 1 Cod penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal”, a informat DIICOT.

Canabis la mall

„În cel de al doilea dosar înregistrat la DIICOT în anul 2022, s-au efectuat cercetări cu privire la fapta de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 reținându-se că la data de 3 februarie 2022 aceeași persoană (având vârsta de 18 ani) a fost depistată de organele de poliție în incinta unui complex comercial din municipiul București având asupra sa un pliculeț din material plastic transparent ce conținea cantitatea de 0,68 grame canabis”, a mai transmis instituția.

În acest dosar s-a dispus renunțarea la urmărire penală.

„Facem precizarea că, prin ordonanța din 21.12.2022 s-a dispus, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea nr. 143/2000, evaluarea făptuitorului de către specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog, în scopul includerii sale în circuitul integrat de asistență a persoanelor consumatoare de droguri”, se mai arată în comunicat.
sursa:stiripesurse

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *