Aproximativ jumătate dintre cetățenii britanici manifestă regret față de decizia de a părăsi Uniunea Europeană (Brexit), argumentând că această ieșire a avut consecințe economice negative. De asemenea, ei susțin că ar trebui să se organizeze un alt referendum referitor la reintegrarea în UE în următorii 10 ani.

Amanda Marquarite Robinson, avocat și mediator acreditat la Great Russell Street Chambers din Londra și membră a Clerksroom Barristers, ridică o întrebare provocatoare: “De ce să mai așteptați?”. Referindu-se la un editorial din The Guardian, care caracterizează Brexitul ca fiind cauza accidentală a declinului economic al Marii Britanii, publicația Yorkshire Bylines afirmă în mod hotărât că Marea Britanie nu a obținut sau câștigat nimic din urma ieșirii din Uniunea Europeană.
Atât conservatorii, cât și naționaliștii britanici au avut motive care nu s-au bazat pe patriotism pentru a susține ieșirea din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, un sondaj recent realizat de YouGov arată că doar 46% dintre cetățenii britanici consideră că ar trebui să se organizeze un alt referendum privind aderarea la UE în următorii zece ani.
Industria pescuitului a fost profund afectată de Brexit. Patrick Salmon, un vânzător de pește, afirmă că impactul asupra industriei pescuitului a fost atât de sever încât a lăsat-o “mai sărăcită decât industria de producție de mașini care tunde iarba”.

Orașul portuar Grimsby a fost puternic afectat, iar publicația Bloomberg prezintă în detaliu cum oameni de afaceri precum Andrew Kay cumpără pește la licitații cu prețuri de 1.800 de lire sterline.

Compania lui, DNA Fish Supplies Ltd., furnizează peștele pentru restaurante, baruri și lanțuri de magazine.

Deşi transportul său de aproape o tonă poate părea considerabil, când a început să lucreze în această industrie în adolescență, Kay, acum în vârstă de 45 de ani, cumpăra mult mai mult pește la același preț, într-o perioadă în care flota britanică putea să facă față cererii crescute de pește și cartofi.

“Este trist ce s-a întâmplat cu industria”, observă el acum. Astăzi, comercianții trebuie să se bazeze pe importuri, în cazul lui Kay, acestea vin din Norvegia.

Grimsby, cândva centrul de afaceri al Marii Britanii în ceea ce privește fructele de mare și cel mai mare port maritim din Europa, este acum doar o umbră a ceea ce a fost. Orașul era plin de bănci, magazine și cafenele, dar acum clădirile stau goale.

“Aproape că ești nevoit să îți întreții afacerea unei cafenele aici”, remarcă Kay.

Peste 70% din alegătorii din Grimsby au votat pentru Brexit

În ciuda faptului că aproximativ 70% din alegătorii din Grimsby au votat pentru Brexit, sperând la înlăturarea restricțiilor impuse de Bruxelles asupra pescuitului, realitatea s-a dovedit altfel.

“Promisiunile Brexitului au creat așteptarea că toată lumea va putea prinde mai mulți pești”, spune Bryce Stewart, ecolog marin și biolog specializat în pescuit la Universitatea din York. “Dar lucrurile nu s-au desfășurat în acest mod.”

Într-un eveniment semnificativ, cu două luni în urmă, Nigel Farage, figura importantă în promovarea referendumului pentru Brexit, a relatat că contul său bancar a fost închis fără o explicație clară și că alte 10 bănci au respins solicitările sale, cum a explicat el într-un interviu acordat Sky News pe 30 iulie.
sursa:stiripesurse

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *