Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a declarat convins, luni, că Rusia va pierde războiul, în pofida dubiilor serviciilor secrete americane privind eficienţa contraofensivei ucrainene.

“Astăzi, suntem convinşi că Rusia va pierde acest război”, a susţinut Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde, în cursul vizitei în Danemarca.

“Împreună, demonstrăm că viaţa are valoare, că oamenii contează. Libertatea este importantă, Europa este importantă”, a insistat Zelenski, după ce Danemarca a semnalat intenţia de a furniza avioane de vânătoare de tip F-16 Ucrainei.

The Washington Post: Speranţele Ucrainei pentru o victorie maximă par îndepărtate

Speranţele Ucrainei de a obţine o victorie maximă par îndepărtate, notează, în schimb, cotidianul american The Washington Post într-un editorial publicat luni, 21 august. “Toată lumea se aştepta să fie dură contraofensiva Ucrainei asupra poziţiiilor militare ruse. Dar poate că nu aşa de dură precum este. După peste două luni de război de uzură pe un front vast care se întinde de la est spre sud, forţele militare ale Kievului nu au înregistrat deocamdată victorii majore”, notează The Washington Post.
Anterior, specialişti din cadrul serviciilor secrete din Statele Unite consultaţi de publicaţia The Washington Post exprimau scepticism, vineri, privind atingerea de către forţele militare ucrainene a principalelor obiective ale contraofensivei din sud-estul ţării. Potrivit evaluărilor serviciilor secrete americane, armata ucraineană nu va reuşi să ajungă în oraşul strategic Melitopol. Acest lucru ar însemna că Administraţia preşedintelui Volodimir Zelenski nu va atinge obiectivul principal de a bloca un pod al Rusiei spre Crimeea în ofensiva de anul acesta.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *