Război total în București cu miză de 8 MILIARDE DE LEI – primar USR, atac nimicitor la adresa lui Nicușor Dan

Conflictul generat de primarul general și majoritatea sa PNL-USR-PMP din Consiliu cu privire la sacrificarea investițiilor generează reacții vehemente din partea edililor de sector. Surprinzător de această dată este că tocmai un membru USR cheamă în instanță pe fondatorul formațiunii, într-o acțiune fără precedent.

Astfel, Primăria Sectorului 2, condusă de Radu Mihaiu, a dat în judecată Primăria Capitalei, după ce Nicușor Dan a decis să blocheze documentația de urbanism. Reprezentanții instituției susțin că pericolul este major, prin riscul ca marile obiective finanțate prin PNRR să fie anulate.

Totul a pornit de la solicitările de anulare a Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 2, după ce acesta fusese suspendat prin Hotărârea Consiliului General, controlat de PNL-USR-PMP. Informațiile transmise de avocatul Radu Dinulescu arată că „sunt două litigii în curs cu privire la anularea planului urbanistic zonal al Sectorului 2. Primul deschis de o asociație, foarte bună prietenă de altfel cu primarul general Nicușor Dan, așa de prietenă încât a fost chiar premiată de primarul Nicușor Dan și a cărui acțiune a fost respinsă […] A doua acțiune, cea deschisă de Uniunea Salvați România împreună cu Asociația Ecocivică, condusă de dl. Trifu, bun prieten cu primarul general Nicușor Dan și câteva persoane fizice reclamante, care urmăreau același lucru și anume anularea planul urbanistic zonal al Sectorului 2.”

Conform avocatului, consilierii juridici ai Sectorului 2 au subliniat în instanță pericolul iminent de pierdere a unor finanțări îndeosebi asupra proiectelor de interes public major care generează prejudicii istorice de peste 8,5 miliarde RON, printre care:

– Complexul Sportiv Național de Tenis-Lia Manoliu

– Ansamblu medical nou – Institutul Clinic Fundeni

– Spital nou – Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „PROF. DR. C.C. ILIESCU” București

– Centru de Excelență în Oncologie cu un regim de înălțime 3S+P+4E+5Er „PROF. DR. C.C. ILIESCU”

– Realizarea rețelei de infrastructură pentru transportul verde în cadrul programului finanțat prin PNRR-Componenta C10 Fondul Local, Investiția I.1.4., respectiv Amenajare Piste de Biciclete pe raza Sectorului 2

– Extinderea traseului cale de rulare tramvai – tronson dublu – și realizarea zonei de interconectare/joncțiune cu tronsoanele existente Pipera-Pantelimon

– Realizarea celor 3 pasaje – Gherghiței, Baicului, Ferdinand prin Programul Anghel Saligny

– Amenajarea, reconfigurarea, sistematizarea zonelor (malurile) aferente salbei de lacuri situate pe raza teritorial administrativă a Sectorului 2

La apelul menționat și constituit pe cale excepțională de către Primăria Sectorului 2, care a solicitat ridicarea suspendării documentației de urbanism EXCLUSIV pentru ACESTE obiective VITALE COMUNITĂȚII, reprezentații Primarului General au susținut în mod vehement că aceste proiecte sunt lipsite de importanță, solicitând menținerea suspendării PUZ asupra acestor obiective publice de interes național și municipal.

Această premieră vine nu doar în contextul problemelor juridice cu care Nicușor Dan se confruntă, ci și al celor politice. Însă dacă anterior doar voci din PNL sau PSD s-au arătate nemulțumite de prestația administrației Capitalei, de această dată semnalul de alarmă este dat tocmai de un ales local al USR, formațiunea fondată de actualul primar general.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *