O imagine recent publicată de Agenția Spațială Canadiană pe platforma X (fostă Twitter) a generat o serie de reacții semnificative. Agenția canadiană a explicat că fotografia prezintă Craterul Tycho, situat în emisfera sudică a Lunii, cu o vechime de 108 milioane de ani. Cu toate acestea, observatorii online au remarcat repede prezența unor structuri care par a fi șosele și clădiri în jurul acestui crater presupus.

„Boom! Un crater de impact este format atunci când un obiect asemenea unui asteroid sau meteorit se prăbușește pe suprafața unui obiect solid mai mare asemenea unei planete sau a unui satelit natural! Aici este Craterul Tycho, din emisfera sudică a Lunii, considerat a fi vechi de aproape 108 de milioane de ani”, arăta mesajul agenției canadiene.
În scurt timp, utilizatorii de internet au remarcat prezența unor forme care păreau a fi construcții umane în apropierea craterului, ceea ce a declanșat o serie de reacții și glume îndreptate către Agenția Spațială Canadiană.
„Mă mir cum șoseaua din stânga nu v-a atras atenția înainte să decideți să publicați [fotografia]. În final, cu toții facem greșeli”, a scris un utilizator.

„Așa arată atunci când copiii care au primit trofee de participare la școală devin oameni de știință. Arizona este acum un crater de pe Lună”, a scris un alt utilizator.

Ulterior, fotografia a primit o adnotare de la platforma X, în care a fost inclus mesajul: „Locația prezentată în această imagine nu este Craterul Tycho, ci Craterul Meteor. Nu se află în emisfera sudică a Lunii, ci pe Pământ, în Arizona. Nu are o vechime de 108 milioane de ani, ci doar aproximativ 50.000 de ani. De asemenea, include un centru de vizitare”.

Craterul Tycho, pe de altă parte, are un diametru de 85 de kilometri.

Conform informațiilor furnizate de NASA, Craterul Tycho măsoară 85 de kilometri în diametru și reprezintă unul dintre cele mai vizibile și proeminente cratere de pe suprafața Lunii. Conform agenției spațiale americane, acest crater s-a format relativ recent, iar materialele ejectate în urma impactului sunt încă vizibile sub forma de dâre luminoase.

În contrast, Craterul Barringer are o vechime de aproximativ 50.000 de ani și este un crater de impact într-o stare extrem de bine conservată, situat într-un peisaj arid pe Platoul Colorado. NASA explică că acest crater a apărut în urma unui impact cu un asteroid din fier-nichel cu un diametru de 46 de metri.
sursa:stiripesurse

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *