Consilierul premierul Marcel Ciolacu, Victor Ponta, afirmă sâmbătă, într-o postare pe contul de Facebook, că s-ar bucura ca ministrul de Interne să promoveze un proiect de OUG cu proceduri simplificate și pedepse foarte dure pentru orice persoană agresează sau jignește forțele de ordine, după ce un jandarm i-a pus bătut pe scandalagii dintr-o stațiune din Costinești.

„Cred că acum trebuie o acțiune clară și rapidă din partea Statului – pentru binele nostru, al cetățenilor! O ordonanță de urgență cu proceduri simplificate și pedepse foarte dure pentru orice persoană care îndrăznește să agreseze, să jignească, să pună mâna sau să lovească un jandarm sau un polițist în uniformă! Rapid și fără excepții! Să vedeți ce repede se ‘răcoresc’ toți ‘vitejii’ ăștia”, scrie pe Facebook Victor Ponta.
El afirmă că modelul este preluat din America și Europa.
„Vă asigur că în America și Europa așa este! După care vedem dacă e vorba de vreun abuz – dar primul lucru te supui polițistului / jandarmului după care îți chemi avocat sau demonstrezi că e ceva în neregulă! Cred că Jungla care a devenit România poate fi rapid schimbată din acest punct de vedere! L-aș aplaudă public pe Cătălin Predoiu, actual ministru de Interne (dar atâția ani Ministrul Justiției) dacă vine la Guvern cu un asemenea proiect de Ordonanță de Urgență”, încheie Ponta.
Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, toleranță zero față de „așa zișii bombardieri” care ajung în această perioadă pe litoral. El a spus că polițiștii și jandarmii au toată susținerea pentru a face ordine pe litoral.
sursa:stiripesurse

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *