Ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a recunoscut însă că Ucraina are nevoie de mai multe arme de rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt, nu de pronoze. Kuleba se referă la analizele apărute în presa occidentală care arată faptul că în acest an contraofensiva ucraineană nu va produce mari rezultate, iar marile puteri din Occident încep să pregătească un plan pentru anul viitor, informează News.ro.

Citește și: Kievul este ‘un pic iritat’ de comentariile Occidentului despre contraofensivă: ‘Cei care vor un succes rapid să se alăture Legiunii Străine’

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat sâmbătă că Ucraina va reuşi să-şi recupereze teritoriile ocupate de Rusia, în ciuda îndoielilor exprimate de aliaţii americani şi europeni.

 

„Acum se aşteaptă ca Ucraina să nu-şi poată revendica rapid tot teritoriul”, a spus el. „Acest lucru demonstrează că chiar şi cei care se îndoiesc devin mai plini de speranţă cu timpul”.

Avem nevoie de arme, nu de prognoze

El a respins evaluările pesimiste care sugerează că forţele ucrainene nu vor putea să cucerească oraşul strategic Melitopol din sud-estul ţării. Kuleba a mai că Ucraina a supravieţuit invaziei ruse din februarie 2022 şi că acum este mai plină de speranţă.

„Totuşi, avem nevoie de mai multe capacităţi pe rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt, nu de prognoze”, a spus Kuleba.

SUA au livrat Ucrainei peste 30 de lansatoare de rachete HIMARS.

Oficialul ucrainean a subliniat, de asemenea, importanţa sprijinului militar al aliaţilor Kievului, care au trimis armament, muniţie şi avioane de luptă pentru a ajuta la contraofensiva, potrivit POLITICO.
Sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *