Preşedintele rus Vladimir Putin l-a vizitat pe comandantul “operaţiunii militare speciale” a Rusiei din Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, şi pe alţi comandanţi militari importanţi, a anunţat sâmbătă Kremlinul, transmite Reuters. Vizita lui Putin vine în contextul în care ucrainenii au obținut o serie de victorii și au recuperat o bună parte din teritoriul cucerit de Rusia, informează Agerpres.

Agenţia de presă britanică notează că întâlnirea a avut loc după ce Ucraina a anunţat succese în contraofensiva sa pe frontul de sud-est.

“Vladimir Putin a avut o întâlnire la cartierul general al grupului operaţiunii militare speciale în Rostov pe Don”, a transmis Kremlinul într-un comunicat de presă.
Rusia, care a lansat o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei în februarie 2022, îşi numeşte atacul asupra ţării vecine “operaţiune militară specială”, aminteşte Reuters.
În comunicatul său, Kremlinul a mai menţionat că Putin, care este comandantul suprem al forţelor armate ruse, a ascultat buletinele informative prezentate de Gherasimov şi de alţi comandanţi militari de rang înalt şi ofiţeri.

Întâlnirea, după ce Ucraina a recuperat teritorii

Reuniunea a avut loc după ce Ucraina, a cărei contraofensivă de a recuceri teritoriile capturate de Rusia în primele luni ale războiului au fost mai lente decât era de aşteptat, a anunţat că a eliberat un sătuc aflat pe linia frontului, primul astfel de succes din iulie.

Kremlin nu a oferit informaţii suplimentare referitoare la întâlnirea lui Putin cu liderii militari ruşi şi nici nu era clar unde anume a avut loc întrevederea. Înregistrări video publicate de agenţia de stat rusă RIA îl arătau pe Gherasimov întâmpinându-l pe Putin, aparent în timpul nopţii, şi îl însoţea într-o clădire după o scurtă strângere de mână.

Gherasimov, care în ultimele luni a fost văzut rar în public, a fost ţinta unor critici dure din partea şefului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, dar şi din partea unor bloggeri militari ruşi pe tema eşecurilor Rusiei în războiul declanşat împotriva Ucrainei.

Rostov pe Don, oraş situat la doar 100 de kilometri de graniţa cu Ucraina, găzduieşte comandamentul districtului militar sud ai cărui militari luptă în Ucraina.

sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *