Renumitul compozitor şi pianist Richard Clayderman a primit din partea Primăriei Botoşani o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate de compoziţie şi interpretare muzicală, informează Agerpres.

Distincţia i-a fost acordată de primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, la finalul concertului pe care artistul francez l-a susţinut în Centrul istoric din oraş, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Instituţiilor de Cultură.

“Vă mulţumesc pentru momentele petrecute aici, în compania voastră. Sper să mă întorc la Botoşani cât de curând. Mulţumesc, de asemenea, Primăriei şi muzicienilor, dar şi pentru prezenţa dumneavoastră aici”, a transmis Clayderman.

Richard Clayderman a interpretat la pian, alături de instrumentiştii Filarmonicii de Stat “George Enescu” din Botoşani, cele mai cunoscute piese ale sale, în cadrul unui spectacol de aproape o oră şi jumătate.

Spectacolul a fost urmărit de peste 1.000 de persoane, accesul făcându-se pe bază de invitaţii obţinute gratuit. De altfel, invitaţiile la concertul lui Clayderman s-au epuizat în mai puţin de două ore.

Vineri seară, pe scena Festivalului Instituţiilor de Cultură din Botoşani, au mai urcat Baccara şi Brio Sonores, dar şi Florin Estefan, bariton la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Ana Maria Donose, soprana la Opera Naţională din Iaşi, şi trupele Dimma’s – Pop Opera Grup sau Amadeus.

 

Sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *