Polițiști bucureșteni din Secția 26 au închis ieri un cabinet clandestin, care funcționa într-un apartament dintr-un bloc din sectorul 4 al Capitalei, în care o tânără în vâstă de 23 de ani pusese pe picioare o afacere cu buze injectate. EVZ a aflat în exclusivitate că, în fața anchetatorilor, Cristina D., a mărturisit că s-a lansat într-o astfel de afacere pentru că a văzut că se pot face ușor bani foarte mulți. Lunar, falsul estetician câștiga până la 5.000 de euro.

Elevă de liceu, mutilată, la un pas să rămână fără buze

Povestea buzelor injectate cu acid hialuronic într-un apartament de bloc, procedură efectuată de o persoană care nu are nici o legătură cu profesia de medic estetician, a ieșit la iveală după ce una dintre clientele Cristinei a fost mutilată. Ba chiar, chinuită de dureri îngrozitoare, a fost la un pas să rămână fără buze. Eleva de clasa a XI-a a fost salvată în ultima clipă de un medic adevărat de la o clinică din București la care a fost dusă în stare gravă de mama ei.

”Dacă mai stăteam 24 de ore riscam să mi se necrozeze complet buzele în care îmi fusese injectat acidul hialuronic. În buze erau părți albe în care numai circula sângele și părți vinete, aproape negre. Am fost tratată în regim de urgență pentru a fi salvată. M-am speriat îngrozitor”, ne-a dezvăluit Raluca, în exclusivitate, într-o convorbire pe care am avut-o la scurt timp după ce judiciariștii Secției 26 au închis ”cabinetul” falsului estetician. Un loc prin care au trecut, cel mai probabil, zeci de fete, cele mai multe eleve de liceu care formau clientela Cristinei D.

O afacere de 5.000 de euro la ”negru”

În fața anchetatorilor, polițiști și procurori, Cristina a recunoscut că pusese pe picioare o afacere cu injectat în buze, care îi aducea bani frumoși. Câștiguri care ajungeau la 5.000 de euro pe lună despre care ea, falsul estetician, spune că sunt ușor de făcut. Pentru o injectare cu acid hialuronic, o doză de un mililitru, clienta plătea 600 de lei, bani care firește nu erau înregistrați în nici o contabilitate atâta vreme cât afacerea clădită pe suferințele elevelor credule se derula doar la ”negru”. Ca și pusul genelor și al unghiilor false, al pierc-urilor sau tatuatul sprâncenelor cu care Cristina și-a câștigat ”renumele” printre elevele de liceu.

”E ceva ce se poate face ușor și se pot câștiga bani mulți”

”Am văzut că e ceva ce se poate face ușor (n.r. injectarea buzelor cu acid hialuronic) și că se pot câștiga bani mulți din această afacere. Nici un moment nu am realizat că există un pericol pentru fetele cărora le-am injectat acid în buze. Acidul îl procuram printr-un sistem de cunoștințe. Veniturile mele lunare ajungeau și la 5.000 de euro”, a mărturisit Cristina D. în investigatorilor. Firește că falsul estetician nu realiza pericolul la care le expunea pe tinerele sale cliente pentru că nu are pregătire în domeniul medicinii.

Ancheta, care este abia la început, va stabili, pe cât posibil, care este numărul tinerelor care au fost astfel ”tratate” de falsul estetician care acum se află sub control judiciar pentru 60 de zile. Până acum, la dosar sunt două plângeri.

Poate că fetele dornice să-și mărească volumul buzelor nu ar fi trecut prin asemenea experiențe traumatizante dacă ar fi apelat la un chirurg estetician adevărat. Însă,  într-un cabinet real, cu profesioniști, elevelor minore li se cere acordul părinților care nu întotdeauna acceptă asemenea ”îmbunătățiri” ale fizionomiei copiilor lor. Accept scris pe care Cristina D. nu îl cerea niciodată. Doar încasa cei 600 de lei pentru fiecare injectare cu acid hialuronic.
Acuzațiile care i se aduc falsului estetician sunt de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și vătămare corporală gravă din culpă.
sursa:EVZ.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *