Prințul William împărtășește „o legătură fantastic de frumoasă” cu fiul său, prințul George. Relația lor, de tată-fiu, este într-un contrast puternic cu cea pe care a avut-o William cu regele Charles. Ignorat, certat, criticat și neînțeles de către tatăl său în copilărie și în adolescență, fiul Dianei pare că și-a promis să nu repete aceste greșeli cu propriii copii.

Istoricul Ingrid Seward, redactor-șef al revistei Majesty, a explicat celor fascinați de viețile membrilor Casei Regale cum legătura dintre prințul William și George este cu totul diferită față de relațiile din generația anterioară. Moștenitorul actual la tron a avut o copilărie zbuciumată, plină de momente grele, petrecută în grija regelui Charles.

Copilăriile din familia regală, un lanț al greșelilor

Regele Charles a fost trimis de mic la școală cu internat, a suferit din cauza rigorilor tatălui său, Filip, ducele de Edinburgh, dar și din cauza răcelii mamei sale, regina Elisabeta.

Prințul Filip, tatăl lui Charles, a avut o copilărie grea, dar care „l-a transformat în bărbat”. Copilăria lui William a urmat același tipar.

Presiunea pusă pe Charles, ca moștenitor la tron, a dus la trăiri intense, negative, în interiorul palatului din Marea Britanie.

Odată ce au înaintat în vârstă, Charles a creat o legătură mai strânsă cu tatăl său, prințul Filip.

Reamintim că regele a susținut, în trecut, că a fost obligat să se însoare cu prințesa Diana, deși el o iubea pe Camilla Parker Bowles.

Harry, Diana și Charles. Prințesa și-a dorit pentru cei doi băieți ai săi iubire și liniște, nu coroane și titluri.

În ciuda suferințelor trăite, Charles a ales să urmeze același tipar în educarea copiilor săi. În timp ce prințul Harry a fost mai mult ignorat, prințul William a fost supus unor „antrenamente intense” pentru formarea unui viitor rege. Critic și fără să dea dovezi de afecțiune, regele Charles l-a privat pe William de frumusețea copilăriei, fapt care o deranja teribil pe prințesa Diana. Visul ei a fost ca cei doi fii ai lor să se simtă iubiți, apreciați de Charles și de regina Elisabeta. Și, la rândul lor, să-și întemeieze familii armonioase, departe de scenariul în care s-a regăsit căsnicia ei.

Charles se purta oribil cu William: „Nu vom mai repeta acest experiment!”

Specialista în teme care țin de familia regală, Ingrid Seward, consideră că prințul William este „hotărât să schimbe istoria repetitivă și copiii săi să nu sufere, așa cum au suferit el și Harry în timpul relației tumultoase a părinților lor”.

Charles nu s-a regăsit în tiparul tatălui dedicat, ci s-a precupat mai mult de aspectele ce țin de preluarea tronului britanic.

Ea punctează și faptul că relația dintre William și regele Charles a înflorit de-a lungul ultimilor ani, lumea întreagă văzându-l pe fiul cel mare în postura de sprijin de bază al regelui. În contrast cu Harry, care a ales să părăsească familia.

„William are o legătură puternică tată-fiu cu prințul George. Se uită împreună la fotbal și rugby și întreaga familie dansează în jurul mesei din bucătărie, la micul dejun. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată cu tatăl său”, spune Ingrid Seward, citată de publicația britanică The Sun.

„Singura dată când micul Wills a luat micul dejun cu tatăl său nu a fost un succes. Ouăle și pâinea prăjită au ajuns pe podea, iar Charles a chemat bona și i-a spus: Nu vom mai repeta acest experiment!”, explică experta.

William îi arată cum e să primești afecțiunea de care ar fi avut și el nevoie

În timpul Încoronării, William l-a sărutat pe obraz, în timp ce ochii regelui se umpleau de lacrimi. Ulterior, fiul cel mare i-a adus un omagiu emoționant tatălui, în cadrul concertului de celebrare.

În timpul discursului, el a spus că regretata regină Elisabeta ar fi fost o „mamă mândră”, văzându-și fiul încoronat rege și i-a mulțumit pentru angajamentul său față de monarhie și popor.

Cei doi nu au vorbit o bună perioadă de timp

Ingrid Seward a amintit în analiza sa despre perioada în care William își evita tatăl: „Charles a considerat că este dificil de tratat cu William, deoarece amândoi au fitilul scurt. Convorbirile lor telefonice rare se transformau adesea în discuții aprinse, deoarece tatăl și fiul se ciocneau din cauza opiniilor lor diferite.

William nu se temea să vorbească deschis și să spună că unele dintre ideile tatălui său i se păreau învechite și nepractice”.

Ea a adăugat că prințului William „nu-i plăcea stilul grandios în care tatăl său insista să trăiască și de cât de mult personal avea nevoie Charles pentru a-și menține propriul spectacol”.

Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, relația dintre regele Charles și prinț s-a îmbunătățit. „Legătura lor tată-fiu s-ar putea să fi venit târziu. Dar acum că există, nu va fi ruptă”, a conchis experta.
sursa:evz.ro

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *