Elon Musk, șeful Tesla și proprietarul Twiter, a redevenit cel mai bogat om al planetei, înaintea lui Bernard Arnault, CEO-ul LVMH.

Elon Musk devine din nou cel mai bogat om din lume joi, 1 iunie, înaintea lui Bernard Arnault şi Jeff Bezos, potrivit datelor de la Bloomberg Billionaires Index. Miliardarul american, proprietar al Twitter de mai mutle luni, are o avere de 192 de miliarde de dolari.

Elon Musk recuperează acest titlu de la  Bernard Arnault, care înregistrează o pierdere de peste cinci miliarde de dolari. Francezul trece pe locul doi (187 de miliarde dolari), înaintea lui Jeff Bezoscare deţine 144 de miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Elon Musk, cel mai bogat om al planetei

La începutul anului, Bernard Arnault „beneficiase” de scăderea lui Elon Musk pentru a urca în fruntea acestui clasament în martie 2023. De data aceasta, americanul este cel care beneficiază de performanţa slabă a LVMH, a cărui valoare a acţiunii a scăzut cu 6% într-o lună, în timp ce Teslaa crescut cu 26%.

Compania îşi va deschide reţeaua de supraalimentare din Statele Unite şi Canada pentru vehiculele electrice Ford din 2024, dublând numărul de staţii accesibile clienţilor Ford.

De asemenea, la sfârşitul lunii mai, modelul Y al Tesla a devenit cea mai vândută maşină din lume. Un moment de cotitură în istoria automobilelor: pentru prima dată, cel mai bine vândut model din lume este o maşină electrică.

Elon Musk, vizită în China

Săptămâna aceasta, miliardarul Elon Musk a făcut o vizită în China, unde a primit o mulţime, oamenii de pe reţelele de socializare numindu-l ”pionier”, ”frate Ma” şi ”un idol global”, în timp ce CEO-ul Tesla, Twitter, SpaceX şi al altor companii s-a întâlnit, în persoană, cu trei miniştri ai guvernului de la Beijing.

De la aterizarea sa de marţi, la Beijing, Musk s-a întâlnit cu miniştrii de externe, comerţului şi industriei din Chinea şi a luat masa cu Zeng Yuqun, preşedintele furnizorului de baterii de top CATL.

Se ştiu puţine lucruri despre conversaţiile avute. Ministerul industriei a spus doar că Musk şi şeful său au făcut schimb de opinii despre dezvoltarea vehiculelor electrice şi a maşinilor conectate.

Ministerul Comerţului a anunţat că Musk a discutat cu şeful său despre dezvoltarea Tesla în China. Dar lipsa de informaţii nu a oprit o revărsare de entuziasm pentru Musk pe reţelele sociale chineze. ”Este un idol global”, a comentat un utilizator.

”Elon Musk este grozav, dacă China ar putea avea pe cineva ca Elon Musk”, a spus altul. Avionul său privat a părăsit Beijingul miercuri seară, către centrul financiar din Shanghai, unde producătorul auto american are o fabrică, potrivit furnizorului de date de zbor Variflight.

Era aşteptat ca Musk să călătorească la fabrică pentru a se întâlni cu personalul, au spus două surse familiare cu problema.

Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Călătoria neanunţată a lui Musk în China a fost cea mai recentă efectuată de un CEO important al SUA în China, de când ţara şi-a inversat politica de zero Covid şi şi-a redeschis graniţele.
sursa:evz.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *