BOMBĂ Lideri sindicali județeni din Educație ar fi negociat cu AUR și USR funcții politice în schimbul blocării negocierilor cu Guvernul

Mai mulți lideri sindicali județeni din Educație au negociat cu AUR și USR obținerea unor funcții politice, în schimbul promisiunii că vor bloca orice negociere cu Guvernul în ceea ce privește greva care paralizează în prezent învățământul, susțin surse sindicale.

Potrivit surselor citate, Marius Nistor și Simion Hăncescu, de la federațiile sindicale Spiru Haret și, respectiv, FSLI, nu mai reușesc să-și controleze oamenii din teritoriu și sunt „săriți” în adoptarea deciziilor la nivelul filialelor județene din cauza presiunilor liderilor de sindicat din teritoriu angajați politic – Vezi AICI și AICI.

Aceleași surse sindicale au spus că cei doi lideri au transmis separat, în ultimele zile, semnale potrivit cărora nu reușesc să ajungă la un numitor comun cu unii lideri din teritoriu.

De altfel, Nistor și Hăncescu au subliniat în mod repetat joi, la ieșirea de la Palatul Victoria, că orice decizie privind încetarea sau continuarea grevei aparține membrilor de sindicat, și nu liderilor.

„Oamenii decid dacă greva încetează sau nu”, a spus Hăncescu, care și-a exprimat speranța că „lucrurile vor intra pe un făgaș normal”.

„Oamenii sunt cei care sunt suverani, oamenii au semnat pentru grevă generală așa că oamenii decid. Totul depinde de ceea ce vor decide oamenii pe care îi reprezentăm. Decizia le aparține”, a subliniat el.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *