Profesorii din întreaga țara se află în grevă generală de nouă zile, dar incidentele violente din școli nu se opresc. Un dascăl a fost bătut de soțul directoarei unei școli din Sibiu chiar în cancelaria cadrelor didactice.

Profesorii se află în grevă generală de nouă zile și chiar dacă nu intră în sălile de clasă, incidentele violente nu s-au oprit. Un dascăl a fost bătut de soțul directoarei școlii în care preda. Incidentul a avut loc la Liceul de Artă din Sibiu pe data de 29 mai, chiar prima zi de înscriere a elevilor din clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat. Directoarea instituției de învățământ a vrut să vorbească cu profesorii despre încheierea mediilor din catalogul virtual. Este important de precizat că și fiul ei este absolvent al acelui liceu.

„Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a. Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală. Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo”, au declarat surse din liceu.

Un profesor a fost bătut de soțul directoarei unei școli din Sibiu

Directoarei i s-a făcut rău în urma acestui incident, iar la școală a fost chemată ambulanța. Profesorul a mers ulterior la Institutul de Medicină Legală și a depus o plângere la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Directoarea a fost contactată de jurnaliștii de la Ora de Sibiu și a confirmat scandalul care a avut loc în școală, dar a zis că nu a fost vorba de o bătaie, ci de niște îmbrânceli între soțul ei și un profesor, care este și lider de sindicat.
„În momentul în care mi s-a făcut rău, el l-a sunat pe soțul meu și i-a spus: «Haide băi că m-am certat cu nevastă-ta, vino la școală că a luat-o cu salvarea». Nici nu am știut ce s-a întâmplat. Nimeni nu mi-a spus absolut nimic până în momentul în care am ajuns în urgență și aveam nevoie de un aparținător care să dea cu semnătura”, a spus directoarea. Ea a mai adăugat că pe camerele de luat vederi se poate vedea cum soțul ei intră în canceleria să discute cu profesorul. Directoarea susține că soțul ei și profesul agresat sunt prieteni și că cel din urmă a început conflictul.

Inspectoratul a deschis o anchetă

„Nu s-a pus problema, sau cel puțin noi l-am crezut prieten, la care domnul profesor l-a provocat, i-a pus mâna pe față și l-a zgâriat și i-a zis: «Ce vrei, bă?». Atunci soțul meu a ripostat, mulțumesc lui Dumnezeu că nu a dat, doar l-a prins de tricou. Acum, domnul profesor a fost mai rapid, s-a dus direct la IML să își scoată certificat medico-legal și la poliție să depună plângeri”,  a declarat Daniela Avrigean, directoarea Liceului de Artă din Sibiu.
Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a anunțat că a fost demarată o anchetă în acest sens. Profesorul a depus o plângere la Consiliul de Administrație și aceasta va ajunge într-o comisie pentru a se afla de unde a pornit conflictul. De asemenea, două persoane din IȘJ Sibiu vor fi trimise la școală pentru a discuta cu soțul directoarei și profesorul. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu, a spus că cercetarea va dura cel mult 30 de zile, potrivit Ora de Sibiu.

sursa:evz.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *