Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă cod galben pentru mai multe zone din țară. Interval de valabilitate este valabil până la ora 23:00.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă cod galben de vreme rea, fenomene vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru mai multe zone din ţară. ANM a emis o avertizare meteo cod galben de averse, descărcări electrice, grindină și vijelii, care vizează mai multe județe din ţară.

Cod galben de descărcări electrice, averse torențiale, grindină, vijelii şi vânt puternic

Aproape jumătate de țară se află sub cod galben de ploi, vijelii și grindină, în prima zi de minivacanță. Astăzi, 1 iunie, până la ora 23:00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade anunță ANM, pentru București.

Cod Galben de ora 17:00 până la ora 18:00 în următoarele judeţe

Județul Covasna: Baraolt, Brăduț, Bățani, Vârghiș, Bixad, Estelnic;
Județul Braşov: Rupea, Jibert, Homorod, Cața, Bunești, Șoarș;
Județul Mureş: Sighișoara, Albești, Daneș, Vânători, Apold, Saschiz;
Județul Harghita: Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Vlăhița, Ciucsângeorgiu, Șimonești, Lueta, Mugeni, Sânsimion, Plăieșii de Jos, Mărtiniș, Avrămești, Secuieni, Feliceni, Sânmartin, Tușnad, Sântimbru, Cozmeni, Băile Tușnad, Porumbeni, Merești, Ocland, Dârjiu, Ulieș;
Județul Sibiu: Mediaș, Agnita, Dumbrăveni, Copșa Mică, Șeica Mare, Axente Sever, Bazna, Slimnic, Laslea, Dârlos, Târnava, Moșna, Biertan, Brateiu, Blăjel, Iacobeni, Bârghiș, Alma, Hoghilag, Valea Viilor, Șeica Mică, Alțina, Ațel, Brădeni, Merghindeal, Mihăileni;

Se vor semnala local -averse care vor acumula peste 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină de mici dimensiuni, potrivit ANM.

sursa:EVZ.ro

 

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *