Forţele militare ruse continuă evacuările din localităţi situate în apropierea Centralei nucleare Zaporojie, dar autorităţile germane au anunţat că, deocamdată, nu au fost depistate scurgeri radioactive în estul Ucrainei.

În regiunea Zaporojie continuă confruntările militare intense între forţele ruse şi cele ucrainene. În oraşul Nikopol, situat foarte aproape de Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, au explodat duminică aproximativ 30 de grenade lansate de trupele ruse, conform autorităţilor ucrainene. O persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite, informează Mediafax.

“Situaţia generală în zonele situate în apropierea Centralei nucleare Zaporojie este imprevizibilă şi potenţial periculoasă”, a declarat Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

Forţele militare ruse au continuat operaţiunile de evacuare a civililor din 18 localităţi situate în apropierea Centralei nucleare Zaporojie. A fost evacuat inclusiv oraşul Enerhodar, conform site-ului Tagesschau.de.

Pe fondul preocupărilor, Guvernul Germaniei a anunţat duminică după-amiază că nu au fost depistate scurgeri radioactive. “În momentul de faţă, nu există niciun indiciu privind creşterea nivelului radiaţiilor, nici în Ucraina, nici în Germania”, a comunicat Ministerul Mediului de la Berlin
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *