Regele Charles III al Marii Britanii a fost încoronat și întronat la catedrala Westminster Abbey din Londra , în cadrul unei ceremonii fastuoase, plină de muzică și marcată de simbolism.

Din ”The Coronation Orchestra” a făcut parte și violonistul român Alexandru-Mihai Bota, cunoscut sub numele de scenă Sascha.

Sasha a început să studieze muzica la vârsta de cinci ani și să învețe să cânte la vioara un mai târziu. Experiența să internațională a început acum 23 de ani, când, alături de tatăl său, Johnny Bota, participă la un curs în Brașov și la întâlnirea unui artist din Spania care la îndrumat să meargă la o academie de elită. Deși și-ar fi dorit să studieze în Germania sau Austria, România nu făcea încă parte din Uniunea Europeană la aceea vreme, iar taxele erau mai mari, informează Playtech .

De-a lungul timpului, a susținut concerte alături de Lukas Hagen, Clemens Hagen, Radovan Vlatkovic, Gérard Caussé, Benjamin Schmid sau Michael Martin Kofler.

Are origini românești și a condus ceremonia de încoronare

Este și cazul generalului maior Christopher Ghika, descendent al întemeietorului Jandarmeriei Române, Grigore Alexandru Ghica. Bărbatul cu origini românești a condus ceremonialul încoronării lui Charles al III-lea

„Oamenii trebuie să știe că planificarea acestui moment a început cu multe luni în urmă, în toamna lui 2022. Într-un grup restrâns, am început să facem planul, apoi să adăugăm detaliile, să verificăm dacă toată lumea și de acord. Planul a fost gata în preajma Crăciunului și am început să calculăm de câți militari avem nevoie, după care am trimis solicitări către Marina Regală, Forțele Terestre și către Aviația Regală.

Apoi am început repetițiile, fiecare a repetat la garnizoana sa. Săptămâna trecută am adus toate forțele să repete împreună în sudul Angliei. În weekend am repetat cu toți militari care (au fost – nr) implicați în ceremonia încoronării: 4-5.000 de militari. (…)

 

Am făcut multe repetiții, dar facem asta pentru orice operațiune militară, ca să ofere cel mai bun rezultat în ziua cea mai mare”, a declarat generalul Cristopher Ghika, într-o intervenție televizată la Antena 3.
sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *