Consilierii județeni USR au depus, vineri, o sesizare la Instituţia Prefectului pentru a verifica legalitatea modificării Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF) a Consiliului Judeţean Braşov, prin care s-a introdus o limită pentru interpelări, de 5 minute pentru fiecare grup politic, scrie Agerpres.

În sesizarea depusă, autorii îl acuză pe preşedintele CJ Braşov,Adrian Veştea (PNL), iniţiator al modificării ROF, că prin impunerea acestei limite de timp, “limitează drepturile consilierilor judeţeni, drepturi câştigate în urma voturilor acordate de către cetăţeni.

“Mai mult decât atât, pe Adrian Veştea nu îl interesează interpelările consilierilor, a stabilit ca acestea să fie făcute la finalul şedinţei de plen, când el îl deleagă pe vicepreşedintele PNL, pleacă din şedinţă şi închide transmisiunea live”, se arată într-un comunicat remis, vineri, de USR Braşov.

În documentul citat, liderul consilierilor USR îl acuză pe preşedintele PNL al CJ Braşov că vrea să impună “dictatura” în forul legislativ judeţean, iar un alt consilier, Ovidiu Paraschivescu, susţine că în niciun alt judeţ nu există astfel de limitări ale dreptului la interpelare al consilierilor.

“Am analizat situaţia din alte judeţe şi nicăieri nu există o limitare a timpului de expunere a problemelor cetăţenilor. De reţinut este că doar grupul consilierilor PNL a votat pentru acest regulament. PSD s-a abţinut, pentru că este un abuz. Aşteptăm răspunsul Prefecturii şi vom apela la toate mijloacele legale pentru a opri acest abuz”, a spus Paraschivescu, potrivit comunicatului citat.

O decizie asemănătoare, de limitare a timpului de intervenţie a consilierilor, la 5 minute de vorbitor, a fost luată, în urmă cu un an, în şedinţa din 22 aprilie, de către Consiliul Local Braşov. După mai multe şedinţe maraton, dintre care unele au durat şi aproximativ 10 ore, s-a luat decizia, la propunerea PNL, ca discuţiile pe un subiect să fie limitate la cel mult 20 minute. La acel moment, decizia a fost luată după ce liderii de grup din CL Braşov, inclusiv cel al USR, au ajuns la consens pe această temă, pentru a se asigura operativitate în desfăşurarea şedinţei.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *