Înregistrarea video a depoziţiei lui Trump în procesul de viol a fost făcută publică: Fostul preşedinte o confundă pe reclamantă cu fost sa soție

Avocaţii scriitoarei E. Jean Carroll au făcut publice aproximativ 48 de minute din înregistrarea video a depoziţiei prezentate în timpul procesului în care fostul preşedinte Donald Trump este acuzat de aceasta că a violat-o în anii 1990, relatează CBC News.

Filmul depoziţiei a fost dat publicităţii după ce mai multe organizaţii media, inclusiv CBS News, i-au cerut acest lucru judecătorului care se ocupă de caz.

 

În timpul depoziţiei din octombrie, avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, i-a arătat lui Trump o fotografie de la sfârşitul anilor 1980 cu soţia sa de atunci, Ivana, Carroll şi soţul ei de atunci, John Johnson. Arătând spre Carroll, Trump, care are 76 de ani, a spus: “Este Marla”, referindu-se la cea de-a doua soţie a sa, Marla Maples.

“Este Marla, da. Este soţia mea”, a spus el, înainte de a fi corectat şi de a i se spune că este vorba de Carroll.
Scriitoarea l-a dat în judecată pe Trump pentru defăimare şi agresiune, după ce acesta a spus că ea a “inventat” acuzaţiile potrivit cărora el ar fi violat-o într-un magazin din New York, la mijlocul anilor 1990. Trump a negat categoric acuzaţiile şi a adus ca argument faptul că E. Jean Carroll “nu este genul său”.

Juraţii din procesul civil federal au vizionat miercuri şi joi înregistrarea video a depoziţiei fostului preşedinte, inclusiv o serie de schimburi de replici tăioase în care Trump a reiterat afirmaţia despre aspectul lui Carroll şi a insistat că acuzaţiile sunt o poveste inventată.

Când i s-a spus lui Trump că E. Jean Carroll este persoana despre care credea că este Marla Maples – cu care a fost căsătorit timp de şase ani şi care este mama uneia dintre fiicele lui Trump – el a răspuns că fotografia era “foarte neclară”.

“Vă spun cu tot respectul pe care îl pot avea, dar ea nu este genul meu”, a spus Trump. “Nu este genul meu în niciun fel, sub niciun fel de formă”, a inistat fostul preşedinte.

Ulterior, Trump i-a spus avocatei lui Carroll, Roberta Kaplan, că el nu ar avea “vreun interes” nici pentru ea. “Nici tu nu ai fi o alegere a mea, ca să fiu sincer cu tine, sper că nu te simţi insultată”, a spus Trump.

De asemenea, în înregistrare se vede cum Trump o numeşte pe avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, “agent politic” şi “o ruşine”.
,
Joi, echipa lui Carroll a chemat la bară încă doi martori. În schimb, avocatul lui Trump, Joe Tacopina, a declarat că nu va chema niciun martor şi că a renunţat la dreptul lui Trump de a depune mărturie în acest caz. Judecătorul a decis că, pentru a se asigura că fiecare parte are o “oportunitate completă şi corectă” de a vorbi, îi va da fostului preşedinte termen până duminică la ora 17.00 pentru a cere să se prezinte, în cazul în care se răzgândeşte. Judecătorul a declarat că procesul s-ar putea încheia săptămâna viitoare.

Trump nu a fost prezent la New York pentru procesul pentru viol. Dar, la ordinul unui judecător, fostul preşedinte a furnizat în mod oficial dovezi sub jurământ în faţa camerei, în octombrie anul trecut, cu privire la afirmaţiile lui Carroll că a violat-o în interiorul unui magazin din New York,  la mijlocul anilor 1990.

În timpul depoziţiei, lui Trump i se arată o casetă provenind de la emisiunea Access Hollywood, care a fost publicată de Washington Post în timpul campaniei prezidenţiale din 2016. Trump poate fi văzut mişcându-se inconfortabil pe scaunul său în timp ce se aude în înregistrare spunând: “Poţi face orice (femeilor) când eşti o vedetă”.

Înregistrarea îl arată, de asemenea, spunând că acuzaţiile lui Carroll reprezintă “cea mai ridicolă şi dezgustătoare poveste”.

Într-un alt moment al videoclipului, Trump, care are 76 de ani, nu-şi poate aminti data căsătoriei cu Marla Maples, cea de-a doua soţie şi mama fiicei sale Tiffany.

Reprezentarea lui Trump de către avocatul Tacopina, joi, în procesul său civil, a însemnat că acesta nu a putut fi prezent la o altă audiere, la două străzi distanţă, în procesul penal al lui Trump cunoscut sub numele de „bani contra tăcere” în care fostul preşedinte a pledat nevinovat la cele 34 de capete de acuzare pentru falsificarea registrelor contabile. În  4 aprilie, Trump a devenit primul fost preşedinte din istoria Statelor Unite care a fost acuzat de infracţiuni. Acuzaţiile, pe care Trump le neagă cu tărie, au pornit de la o plată făcută starului de filme pentru adulţi Stormy Daniels cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din 2016.

Sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *