Fostul ambasador și ministru Theodor Paleologususţine că Prinţesa Diana nu şi-a înţeles rostul în Casa Regală a Marii Britanii, fiind „ahtiată” să ocupe prim-planul.

În emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, fostul ministru al Culturii l-a caracterizat pe Prinţul Harry drept ”marele prostovan”. Pe de altă parte, Prinţul William, moştenitorul tronului, i-a lăsat impresia unui ”om cu scaun la cap, care-şi înţelege misiunea”.

„Prinţesa Diana era foarte charismatică, dar era o persoană profund debusolată. Era ahtiată să se vorbească despre ea şi după aia tot ea se plângea. Provoca curiozitatea jurnaliştilor şi apoi se plângea. Eu nu am cine ştie ce mare admiraţie pentru oamenii care nu-şi înţeleg rostul. Sunt acolo, beneficiază de nişte privilegii extraordinare, dar nu înţeleg că privilegiile sunt, de fapt, obligaţii”, a spus Theodor Paleologu, în emisiunea Insider politic.

Întrebat dacă şi Prinţul Harry se numără printre cei care nu şi-au înţeles misiunea, Theodor Paleologu a răspuns: „Da, evident că da. În toate scandalurile legate de Prinţul Harry, el este în primul rând de blamat, nu Meghan. Meghan habar nu are, este pur şi simplu străină cu totul de Europa, de Marea Britanie, străină de tradiţia monarhiei britanice. E pur şi simplu altă lume. Marele prostovan este Prinţul Harry, evident. Mai sunt oameni în familii regale, princiare, care nu înţeleg care-i rostul lor. Sunt şi exemple pozitive, fără îndoială”.

Fostul ministru al Culturii spune că un exemplu pozitiv în materie de comportament princiar este Prinţul William.

”Pare a fi un om cu scaun la cap, care trăieşte în perspectiva unor datorii pe care le are faţă de ţara lui, faţă de Coroană, faţă de familia lui. Pare un om aşezat şi care îşi înţelege misiunea”, a conchis Theodor Paleologu.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *