Problemele din Ucraina nu pot fi rezolvate doar prin “înghețarea” liniei de contact din Donbas, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în urma unei reuniuni a Consiliului miniștrilor de externe (CFM) al țărilor membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO).

“Nu am refuzat niciodată să rezolvăm problemele care au apărut ca urmare a acțiunilor Statelor Unite și ale sateliților săi de a pompa Ucraina cu arme pentru a înfrunta Rusia. Vedem o înțelegere din ce în ce mai mare că aceste probleme nu pot fi reconciliate doar prin odihna pe linia de contact din Donbass, deoarece unii doresc să ‘înghețe’ această linie și să continue să se gândească la ce să facă în viitor. Toată lumea înțelege natura geopolitică a ceea ce se întâmplă”, a declarat șeful departamentului diplomatic rus.

Negocieri ci Occidentul, nu cu Zelenski

De asemenea, Serghei Lavrov îl numește „marionetă” pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și a anunțat că Rusia este pregătită pentru dialog cu Occidentul, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, citat de Agenţia de presă TASS. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a adăugat că Rusia este pregătită pentru dialogul cu ţările occidentale şi că, mai devreme sau mai târziu, acest dialog va avea loc.
sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *