Unul dintre cei mai apropiați susținători ai președintelui rus, Vladimir Putin, afirmă că Statele Unite ar fi implicată într-un complot pentru a prelua controlul Rusiei în cazul unei erupții apocaliptice a vulanului Yellowstone din Wyoming, SUA, scrie Yahoo News.

Nikolai Patrușev, președintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost șef al agenției de securitate FSB, este cunoscut pentru că a lansat teorii ale conspirației care, se pare, au alimentat gândirea președintelui rus, ceea ce a dus, printre altele, la invazia dezastruoasă a Ucrainei.

Într-un interviu acordat miercuri ziarului Izvestia, fostul ofițer KGB, în vârstă de 71 de ani, a reiterat afirmația sa anterioară potrivit căreia Rusia stă în calea “Occidentului care încearcă să își construiască propria ordine mondială”.

Întrebat despre o erupție recentă a unui vulcan din Orientul Îndepărtat al Rusiei, Patrușev a citat presupuse cercetări care sugerează că megavulcanul Yellowstone din Wyoming ar putea erupe în curând, provocând o “catastrofă fără precedent” care ar putea însemna că “moartea tuturor ființelor vii din America de Nord este inevitabilă”.

El a continuat să sugereze că planurile “agresive” ale Washingtonului în ceea ce privește Rusia ar putea fi legate de această potențială erupție apocaliptică. “Unii oameni din America insistă că Europa de Est și Siberia vor fi cele mai sigure locuri de pe Pământ în cazul unei posibile erupții”, a spus el. Acesta pare a fi răspunsul la întrebarea de ce elitele anglo-saxone tânjesc să captureze inima (Rusiei)”.

Planuri pentru a pune mâna pe Siberia

Patrușev acuza Washingtonul că plănuiește să atace Rusia cu mult înainte ca domnul Putin să adopte public această poziție. În cea mai cunoscută teorie a conspirației, probabil, Patrushev a afirmat în 2015 că Madeline Albright, fostul secretar de stat al SUA, ar fi complotat pentru a lua Siberia și Orientul Îndepărtat de la Rusia.

Afirmația extraordinară a lui Patrushev data din 2006, în urma unui interviu cu un general KGB în retragere, care a declarat că a fost implicat într-un proiect ocult ultrasecret care a reușit să-i citească gândurile doamnei Albright.

Rapoarte recente sugerează că președintele Putin a devenit din ce în ce mai paranoic și s-a hotărât să invadeze Ucraina după ce a petrecut luni de zile ascuns în reședința sa oficială din 2020, adăpostindu-se de pandemia furibundă Covid-19. Se pare că Patrușev a fost unul dintre puținii oficiali cu care a continuat să se vadă în mod regulat.
sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *