Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat joi, la o întâlnire solicitată de UniRomSider (Uniunea Producatorilor de Otel din Romania) că va promova două scheme de ajutor de stat pentru consumatorii energointensivi şi industria siderurgică.

,,Voi discuta cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar şi cu premierul Nicolae Ciucă pentru ca situația de anul trecut, când industria şi-a redus capacitatea de producție din cauza crizei de energie, să nu se repete! Nu mai vreau să stingem incendii! În 2024, nu vom mai avea nicio scuză! Am avut, astăzi, o întâlnire cu industria producătoare de oțel şi aluminiu din România în cadrul căreia am discutat despre viitoarele instrumente financiare, fonduri, pe care Ministerul Economiei le pregăteşte atât pentru depășirea situațiilor economice dificile cu care acest sector industrial se confruntă, cât şi pentru investiții în tehnologii verzi”, a spus ministrul, conform unui comunicat de presă.

„Ministerul Economiei va promova două scheme de ajutor de stat pentru consumatorii energointensivi şi industria siderurgică, atât din surse guvernamentale cât şi fonduri europene. I-am asigurat pe cei din industrie că vor fi consultați atunci când vom lucra la Ghidul Solicitantului pentru că o dezbatere transparentă va genera instrumente financiare eficiente pentru beneficiari. Nu vizăm investitori noi, ci reziliența şi necesitatea consolidării industriei producătoare de oțel deja existente în România. Am discutat cu reprezentanții UniRomSider despre principalul scop pe care Ministerul Economiei îl are în contextul promovării schemelor de ajutor de stat. Industria a ridicat din nou problema instabilității contractelor cu furnizorii de energie, dar şi a deficitului de materie primă şi întreruperea lanțului de aprovizionare”, a precizat acesta.

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *